Muntatge amb una imatge de Mikel Oyarzábal durant un partit de futbol amb la Reial Societat ia la cantonada inferior esquerra una emoticona de mans aplaudint

La contundent resposta de Mikel Oyarzábal a una oferta del Manchester City

L'atacant basc és una de les estrelles de la Reial Societat

No fa tants anys, el Manchester City era un equip de la part baixa de la taula o fins i tot de segona categoria del futbol anglès. El Manchester “bo” era el United però des de l'arribada dels petrodòlars al club celeste les coses van canviar. Molts milions en fitxatges i, sobretot, la contractació de Pep Guardiola van acabar de consagrar l'equip anglès.

Dominador de la competició domèstica, guanyant la majoria de títols en els darrers anys, la passada campanya el Manchester City va aconseguir la tal anhelada Champions League. La primera de la seva història… i segur que no serà la darrera.

Per continuar millorant, Pep Guardiola vol pescar a LaLiga EA Sports. En concret vol fer-ho a la Reial Societat, un equip amb una sèrie de jugadors que generen molt interès en les grans lligues. Un és Mikel Oyarzábal. Amb només 26 anys, s'ha consolidat com una figura clau a la Reial Societat i ha capturat l'atenció de grans clubs europeus, com el Manchester City.

Com juga?

Oyarzabal és un jugador el maneig de la pilota del qual i capacitat per crear jugades perilloses el distingeixen. Tot i que la seva posició nominal és la d'extrem esquerre, se'l veu freqüentment entrant al camp des de la dreta per aprofitar el seu excel·lent peu esquerre. Aquest moviment us permet no només obrir angles de passada sinó també impactar directament en el joc. La seva habilitat tècnica permet combinar amb els seus companys en espais reduïts i portar la pilota amb efectivitat.

OYARZABAL | Sus 70 goles en LaLiga | Real Sociedad

La intel·ligència d'Oyarzabal al camp es reflecteix en la seva presa de decisions i selecció de trets. Tot i que moltes de les seves anotacions provenen del punt penal, ha millorat notablement la seva posició al camp per augmentar els seus gols no provinents de penals. A més, la seva capacitat per creuar la pilota i crear oportunitats de gol és una de les seves qualitats més destacades.

Problemes amb les lesions

Com molts futbolistes, Oyarzabal ha enfrontat desafiaments a causa de lesions. Tot i que el seu historial no està detallat als extractes, el fet que recentment va tornar d'una lesió al genoll per participar en un partit de la Copa del Rei contra Mallorca indica que ha hagut de manejar períodes fora de joc.

Importància a la Reial Societat

A la Reial Societat, Oyarzabal no només és un jugador clau a causa de la seva contribució al camp sinó també pel seu lideratge. Aquesta temporada està en estat de gràcia. Amb 25 partits disputats a la Lliga ha marcat 8 gols i ha realitzat 2 assistències. A aquests números cal sumar 2 gols més a Champions League i 3 més a Copa del Rei. El seu valor de mercat és de 50 milions d'euros - assumible per al City - i acaba contracte el 30 de juny del 2028. En qualsevol cas, els aficionats txuri-urdin poden estar tranquils ja que el seu ídol ha assegurat, davant l'interès de l'equip anglès , que no té intenció d'anar-se'n.

“Estic content a la Reial Societat, és el meu equip de petit. El club està creixent i amb el club creixen els jugadors. Tot és positiu per a mi. Estic feliç on visc, al meu club, amb la meva família i poc més puc demanar” , ha afirmat Mikel Oyarzabal.

Com encaixaria al Manchester City?

Si bé el Manchester City ja compta amb talents a la posició d'Oyarzabal, la seva versatilitat i habilitats tècniques podrien fer-ho un valuós recurs per a Pep Guardiola. La seva capacitat per crear jugades i adaptar-se a diferents rols al camp seria molt útil en l'estil de joc ofensiu i de possessió que caracteritza el City. Un parlar per parlar, ja que el fitxatge, si no hi ha una gran sorpresa, no es produirà.