Cholo Simeone i objectiu de l'Atlètic per al proper mercat

El 'xollo' que busca el Cholo Simeone a la lliga alemanya

Moviment important de l'Atlètic de Madrid

L'Atlètic de Madrid continua lluitant en un duel pràcticament directe contra l'Athletic de Bilbao per la classificació per a la propera edició de la Champions League. Actualment la quarta plaça l'ostenta l'Atlètic de Madrid amb els bascos que no caminen lluny. Espanya encara podria tenir una plaça extra en funció del coeficient per països en competicions europees, encara que això no se sabrà fins a final de temporada.

Els de Diego Pablo Simeone segueixen vius a l'actual Champions on estan lluitant contra el Borussia Dortmund a quarts de final. L'Atlètic va vèncer per 2 a 1 al Civitas Metropolità i tot es decidirà al partit de tornada. Tot i que encara està tot molt obert i poden passar moltes coses, és evident que la directiva blanc-i-vermella ja prepara la temporada que ve.

Un dels futbolistes que interessa a l'Atlètic de Madrid és a la lliga alemanya. Es tracta de Serhou Guirassy, actual davanter del VfB Stuttgart. El futbolista de 28 anys ha cridat l'atenció de grans clubs europeus, inclòs l'Atlètic de Madrid, gràcies a la seva destacada actuació a la Bundesliga durant la temporada 2023-24. El seu impacte a l'Stuttgart és brutal, marcant 24 gols i realitzant una assistència en 22 partits de Bundesliga. I encara queda temporada.

Amb un valor de mercat de 40 milions d'euros i contracte fins al 30 de juny del 2026, el Cholo Simeone vol aprofitar una clàusula del seu contracte per fitxar-lo per un preu molt competitiu. La clàusula és per ara de 17'5 milions d'euros, tot i que el club està treballant per ampliar-la. Arribarà a temps o s'avançarà l'Atlètic de Madrid?

Com juga l'internacional per Guinea?

Guirassy, de 28 anys, s'ha revelat no només com un golejador prolífic sinó també com un jugador que combina bé amb els companys, tot i haver registrat oficialment només dues assistències. Aquest perfil suggereix que el seu joc va més enllà de la simple finalització, i és capaç de generar joc i crear oportunitats per als seus companys. El seu inici explosiu de temporada ha seguit una campanya anterior sòlida, on la seva capacitat golejadora ja havia quedat evident, cosa que va fer que l'Stuttgart el fitxés de manera definitiva.

Serhou Guirassy - 13 Goals In Just 7 Games

Adaptació a l'estil de Simeone a l'Atlètic de Madrid

La versatilitat i la capacitat de Guirassy per involucrar-se en el joc col·lectiu el farien un candidat ideal per a l'estil de joc del Cholo Simeone. El tècnic de l'Atlètic de Madrid privilegia jugadors d'atac que treballin dur, siguin físicament imponents i puguin contribuir tant en fase defensiva com ofensiva. La pressió alta, la lluita constant i l'habilitat per treure profit de situacions de gol són qualitats que Guirassy ha demostrat i que encaixarien a l'esquema tàctic de l'Atlètic.

L'arribada de Guirassy a l'Atlètic de Madrid implicaria una forta competència a la davantera. Els matalassers solen comptar amb davanters d'alt nivell que s'han d'adaptar a un rol més integral, no només limitat a la definició. Figures com Morata o Ángel Correa es podrien veure amenaçats per la seva irrupció. Tot i això, el seu físic, habilitat per mantenir la pilota i contribució golejadora podrien oferir una dimensió diferent de l'atac de l'Atlètic.