Possible substitut de Mamardashvili

Va triomfar al València i ara podria tornar: Fitxatge sorpresa?

Jorge Mendes està participant d'un moviment que podria ser clau aquest estiu al conjunt che

El València CF ha realitzat una bona temporada i s'ha situat novè a la classificació. Rubén Baraja ha sabut treure profit dels joves i l'equip està en creixement. L'objectiu per a la temporada que ve ha de ser classificar-se per a competicions europees i les oficines de l'entitat es treuen fum. Podria haver-hi vendes i caldrà veure com es compensa això amb nous fitxatges.

Un dels noms que ha aparegut els darrers dies és el d'André Gomes. Es parla d'un possible retorn. Aquest centrecampista portuguès va deixar una empremta important durant el pas pel club ché abans del seu fitxatge per FC Barcelona. Acaba contracte i arribaria de franc, cosa que es valora molt al València, que fa anys que arrossega problemes econòmics.

El seu bon fer al València li va servir perquè el Barça s'hi fixés

André Gomes, de 30 anys, ha tingut una carrera plena d'alts i baixos des que va deixar el València el 2016 per incorporar-se al FC Barcelona. En la seva etapa al club català, Gomes no va aconseguir adaptar-se completament i es va trobar amb crítiques que van afectar la confiança i el rendiment. El seu pas pel Barça va ser una experiència difícil, marcada per la manca de continuïtat i la pressió de jugar a un equip amb altes expectatives. Posteriorment, va fitxar per l'Everton, on ha trobat més estabilitat, encara que sense assolir la brillantor que va mostrar en els primers anys a Espanya.

A la temporada 2023/2024 amb l'Everton, Gomes ha participat en 12 partits de la Premier League, anotant un gol i rebent quatre targetes grogues. Encara que les seves estadístiques no són enlluernadores, la seva presència al mig camp continua sent valuosa gràcies a la seva visió de joc i capacitat per controlar el ritme del partit.

Com s'adaptaria al València actual?

El possible fitxatge d'André Gomes pel València podria servir per enfortir el mig camp. Amb jugadors com Hugo Guillamón, Javi Guerra i André Almeida a la plantilla actual, Gomes hauria de competir per un lloc a l'onze inicial. La seva experiència i estil de joc, caracteritzat per una capacitat excel·lent per mantenir la possessió i distribuir la pilota , la convertirien en un complement ideal per a l'enfocament tàctic de l'equip.

El retorn de Gomes també aportaria un lideratge veterà al vestidor, cosa que el València ha buscat després d'una sèrie de temporades inestables. La seva capacitat per jugar tant com a migcentre defensiu com a ofensiu li donaria a l'entrenador més flexibilitat tàctica.

Una nova oportunitat

La sortida d'André Gomes del València el 2016 va ser motivada per la gran oferta del FC Barcelona, ​​que va pagar 37 milions d'euros pel traspàs. Després del pas pel club català i posteriorment l'Everton, un retorn al València podria representar una oportunitat de redempció tant per a ell com per al club.