Ruben Baraja a Mestalla

El davanter que es torna a acostar al València

Rubén Baraja té clar qui vol per al seu atac

És la cançó de cada estiu a València, i davant el desig del jugador de tornar i de Rubén Baraja de fitxar un davanter, una altra vegada torna a sonar. Rafa Mir, que es va formar a la capital del Túria, apareix una vegada més al radar del València CF. El conjunt txé vol incorporar el davanter del Sevilla per tercer mercat consecutiu, després de dos intents infructuosos.

Per a Rubén Baraja és prioritat al mercat, li agrada l'estil i el joc del punta murcià, que coneix bé. Baraja sempre ha estat vinculat al conjunt ché i coneix de sobres Rafa Mir, de l'època d'aquest al planter del València. Una altra vegada està entossudit a aconseguir la seva contractació i aquesta vegada, Peter Lim s'ha compromès a portar-lo.

La figura de Jorge Mendes decisiva

Per això comptarà una vegada més amb la inestimable col·laboració de Jorge Mendes, que és un dels seus agents; el portuguès us ajudarà. Negocia ja amb el Sevilla per desbloquejar una situació que l'hivern passat va estar a punt de col·lapsar les relacions entre clubs. Es va parlar i es va dir de tot, i el principal perjudicat va ser el jugador, que no ha gaudit de gaires oportunitats a Nervión.

Rafa Mir, als 27 anys, té l'espineta clavada del seu pas pel València, a qui va abandonar per marxar al Wolverhampton Wanderers. Va ser Nuno Espírito Santo juntament amb Mendes els qui es van emportar els gols del davanter cap a les illes. Per altres illes, les Canàries, va tenir un pas fugaç a la temporada 18/19 jugant 30 partits i anotant 7 gols.

Wolves, Las Palmas, Nottingham Forest i Osca fins arribar al Sevilla

El Nottingham Forest l'adquireix com a cedit i passa sense pena ni glòria per allà fins arribar a Osca. Amb Míchel a la banqueta aconsegueix un ascens i la tornada a Primera,13 gols i un passatge fins i tot per la selecció olímpica. Es va vincular tot l'estiu a l'Atlètic de Madrid i va arribar a declarar. " Que es veia a prop del conjunt matalasser ".

Va ser el Sevilla el que es va endur el punta murcià, i al seu primer curs va aconseguir anotar 13 gols en 47 partits. A l'equip sevillà va obtenir l'Europa League de la temporada 22/23, les campanyes següents va baixar molt la seva participació. Només va aconseguir 8 i 3 gols respectivament en 58 partits com a sevillista.

Al Sevilla la competència de Youssef A Neysiri ha estat difícil de batre per a Rafa, i a sobre aquest any va aparèixer Isaac Romero. El que li va tancar les portes de jugar a Nervión. Jorge Mendes li va portar moltes propostes, de clubs com Milà i Torino; fins i tot una tornada a Las Palmas es va estudiar per part de l'agent.

El València m'ho va donar tot i no sé si podré tornar-s'ho

Al cap de Rafa només hi ha tornar al València i farà tot el possible aquesta vegada perquè el tren no s'escapi. El València té clar que el perfil de Rafa Mir, fort i alt per generar superioritat en atac, és indispensable.

En una entrevista al Diari de Sevilla, Rafa Mir va reconèixer que li deu tot al València. “ A València em crie i no sé si podré tornar-s'ho en aquesta vida ”. El desig del futbolista és clar, com el de Baraja, que els seus camins es tornin a travessar.

Baraja va admetre que “ Rafa Mir és un bon tipus i un bon professional, que quan ha jugat sempre ho ha donat tot ”. El val·lisoletà no en té cap dubte, vol el fitxatge de Rafa Mir i aquest vol tornar al València.