Muntatge amb el Camp Nou, Joan Laporta al centre de la imatge, una emoticona d'explosió a dalt a l'esquerra i un cercle difuminat a dalt a la dreta

El retorn bomba que es planteja Joan Laporta

El president blaugrana es planteja la tornada d'una de les peces clau del projecte culé

Ha baixat el teló de la temporada i el Barça ja mira amb optimisme com afrontar la configuració de tota la plantilla i el nou staff tècnic que haurà de treballar la campanya que ve. L'entitat culer està pendent de segellar el contracte del nou entrenador Hansi Flick.

En aquest sentit, ja fa setmanes, que el club va incorporar una figura nova a l'staff amb que pugui comptar Flick com és la presència de Julio Tous, el nou entrenador de força i que ja va treballar pel Barça de Frank Rijkaard el 2004. Així doncs, totes les peces van encaixant perquè es pugui armar un gran equip de treball.

La tornada de Mateu Alemany

Però ha saltat la sorpresa quan a l'Àrea de Futbol, el president Joan Laporta estaria buscant tornar a incorporar Mateu Alemany. Mateu Alemany va abandonar el Barça el 2 de setembre de 2023 després de 2 anys i mig treballant a la parcel·la esportiva.

Alemany ha estat un dels artífexs de la reconstrucció esportiva del club i de la recuperació i el sanejament de l'àrea econòmica. Alemany ha ajustat tots els contractes que estaven disparats després de l'etapa Bartomeu i que va alleugerir les arques econòmiques del club.

Alemany va tancar 19 jugadors per al Barça

Mateu Alemany va arribar a incorporar fins a 19 futbolistes a la plantilla blaugrana, encara que amb sort diversa per cadascun. Destaquen els fitxatges de Ferran Torres del Manchester City, i que Flick l'ha posat a la rampa de sortida, o la de Pierre-Emerick Aubameyang i que tan bon rendiment va donar els pocs mesos que va vestir de blaugrana.

A Alemany també li avalen les arribades de Raphinha per 58 milions d'euros més 7 en variables, de Joules Koundé del Sevilla per 50 milions d'euros o de Robert Lewandowski del Bayern Munic per 45 milions d'euros més 5 en variables .

Compatible amb Deco

La possible arribada d'Alemany seria totalment compatible amb l'actual secretari tècnic, Deco. La idea de Joan Laporta és que puguin conformar un equip a la parcel·la esportiva del club. En aquest sentit, Deco ja va declarar la seva bona sintonia amb Alemany quan va afirmar que: "Mateu i jo no som incompatibles. Li tinc estima i respecte i és un gran professional" .

Unes paraules que posen de manifest que el lusità i el balear podrien tornar a trobar-se en una nova aventura al club blaugrana per mirar de tornar el primer equip al camí de l'èxit.

Els fiascos d'Alemany

No en va, entre les decisions d'Alemany també se li atribueixen certs errors a l'hora de fitxar jugadors. Els més cridaners van ser els d'Emerson Royal per 14 milions i que mai va arribar a debutar, la cessió de Luuk de Jong del Sevilla i que va acabar sent un futbolista secundari a l'equip, o el cas de la cessió de l'austríac Yusuf Demir del Rapid de Viena que va ser un autèntic fracàs.

Amb la incertesa encara planejant sobre el FC Barcelona sobre si Mateu Alemany tornarà al club 10 mesos després d'abandonar-lo, sembla que el president Joan Laporta té tota la convicció que el millor per al club és la seva tornada imminent.