Quique Sánchez Flores i Joan Laporta

El Sevilla podria ser una solució a un problema que el Barça tindrà a l'estiu

Joan Laporta haurà de tornar a bregar amb una de les operacions més complicades de l'estiu passat

La temporada encara està en curs i el Barça està submergit en un parell d'objectius esportius encara latents. Els culers segueixen vius a la Champions League i a LaLiga i lluitaran fins al final per poder acostar-se el màxim possible a la consecució dels dos títols. Així i tot, als despatxos del Camp Nou saben que s'acosta un estiu mogut i ja s'estan preparant.

La situació financera del club continua sent realment delicada i Joan Laporta i els seus directius hauran d'actuar amb molt de compte al proper mercat. Abans de mirar d'emprendre algun fitxatge, hauran de alliberar massa salarial i vendre algun futbolista.

Davant d'aquesta tessitura, emergeixen dos grans noms que Joan Laporta té decidit vendre sí o sí perquè no compten al Barça i perquè tenen un salari elevadíssim. Un és Dest, però el seu futur sembla que es resoldrà fàcil, ja que el PSV exercirà l'opció de compra de què disposa. I l'altre, el cas més complicat, és el de Clément Lenglet.

El cas de Clément Lenglet

L'estiu del 2018, el Barça va desemborsar 40 milions d'euros per un central francès, Clément Lenglet, que l'estava trencant al Sevilla. No obstant aixo, des de les seves primeres aparicions amb la carcassa blaugrana va demostrar que no tenia prou nivell per ser un dels defenses titulars de l'equip culer. Així i tot, va aguantar quatre anys al vestidor blaugrana.

A l'estiu del 2022, ja amb Joan Laporta als comandaments, se li va buscar una sortida. Cap equip semblava disposat a pagar el fitxatge i l'alta fitxa i, per tant, el Barça va haver de conformar-se a cedir-lo al Tottenham.

El mateix dilema ha passat aquest estiu del 2023, però en aquest cas ha estat l'Aston Villa en què, ja al final del mercat, va aconseguir la seva cessió. Sembla que tampoc està convencent Unai Emery i que, per tant, el juliol del 2024 s'haurà de tornar a buscar equip. Joan Laporta confia que a la tercera vagi la vençuda i que Lenglet pugui sortir traspassat.

Clément Lenglet - Defensive Skills, Tackles & Passes - 2023

El Sevilla, al rescat de Lenglet i del Barça

Durant el mercat estival del 2023, un dels equips que més per la tasca va estar d'incorporar a Clément Lenglet va ser el Sevilla, el seu exequip. Tot i això, les negociacions no van acabar de ser del tot fructíferes i no van arribar a bon port.

Aquest estiu, l'entitat sevillana planeja tornar a la roda a buscar el defensa gal. Davant la necessitat del Barça de vendre'l, el Sevilla confia a sortir airós de les converses i poder tancar el seu retorn al Sánchez-Pizjuán.