El 18 de desembre passat, el Betis va quedar aparellat amb el Dinamo de Zagreb al play-off de la Conference League, o, perquè sigui més fàcil d'entendre, els setzens de final. L'equip andalús va quedar tercer de grup a Europa League després de perdre l'última jornada davant el Glasgow Rangers i, conseqüentment, va caure a la tercera divisió del futbol europeu. El Dinamo de Zagreb va quedar segon en un grup compost pel Viktoria Plzen txec, el Ballkani kosovar i l'Astana kazakh.
Els croats, igual que el Betis, van arribar a l'última jornada depenent d'ells mateixos, però, a diferència dels verd-i-blancs, ells sí que van fer els deures i es van classificar per a la ronda següent. Les últimes temporades, el Dinamo de Zagreb no ha estat mai un rival temible, però sí que era d'aquells rivals que els equips volien evitar. En aquesta, però, el club croat ha perdut molts dels seus millors jugadors i està fent una campanya per sota de les seves expectatives.
El passat any, el Dinamo de Zagreb va guanyar la seva lliga nacional havent perdut només 3 partits i havent sumat 10 punts més que el segon classificat, el Hajduk Split. Per aquest motiu, es van classificar per a la fase prèvia de la Champions. Van entrar a la segona ronda, en què van eliminar l'Astana amb un global de 6 a 0. A la següent, però, van quedar eliminats per l'AEK d'Atenes amb un global de 4 a 3.
Cal remarcar que el gol que va empatar l'eliminatòria i el gol que va deixar fora el Dinamo de Zagreb van ser en el temps afegit, al 92' i al 111'. A causa de l'eliminació, van caure a l'última ronda de la fase prèvia de l'Europa League, on es van veure les cares amb l'Sparta de Praga. A l'anada van guanyar 3 a 1 a l'equip txec, però a la tornada van ser remuntats (4-1) i van caure a la Conference League.
És a dir, van començar la temporada lluitant per entrar a la Champions League i van acabar a la Conference League. Això és freqüent que passi, de fet, aquesta temporada ha passat amb nou altres equips, però per a un Dinamo de Zagreb es pot considerar un fracàs, sobretot tenint en compte la manera com ho va fer.
DINAMO vs HAJDUK 0:0 (19. kolo, SuperSport HNL 23/24)
A la Conference League tampoc és que oferís un nivell brutal, de fet, només va guanyar un partit dels quatre primers. Va guanyar 5 a 1 a l'Astana al primer partit, però després va ser vençut 2 a 0 pel Ballkani i va perdre per la mínima els dos partits davant el Viktoria Plzen. Quan faltaven dues jornades, era cuer del grup i necessitava com l'aire que respira guanyar els dos partits restants.
El conjunt de Sergej Jakirovic va fer els deures i va guanyar 0 a 2 a l'Astana i 3 a 0 al Ballkani. A la lliga nacional, la situació és força similar a la de la competició europea, atès que són tercers (amb dos partits menys) i estan a set punts de la primera plaça. Tot i això, és cert que si guanyen els dos partits restants es col·locarien a només un punt. Tot i això, si mirem el rendiment individual, veiem que des de la temporada 2015/16 no sumava tan pocs punts després d'haver jugat 17 partits.
El Dinamo de Zagreb, un equip que està obligat a guanyar la competició any rere any, ha guanyat 17 de les darreres 21 edicions, suma 34 punts de 51, és a dir, una mitjana de 2 punts per partit. Això sí, va començar la temporada guanyant la Supercopa de Croàcia per la mínima davant el Hajduk Split.
El Dinamo de Zagreb està vivint un petit període de transició, ja que en les últimes temporades ha perdut jugadors molt importants, com són Livakovic (Fenerbahçe), Gvardiol (Leipzig), Sutalo (Ajax), Majer (Stade Rennais), Moro ( Bolonya), Ivanusec (Feyenoord) o Orsic (Southampton). Tampoc hi ajuda que des del 15 d'abril del 2020 hi ha hagut 9 entrenadors.