Reial Saragossa celebrant l'ascens a Primera

El retorn somiat del Saragossa, més a prop que mai

Els aragonesos busquen reforçar-se per poder aconseguir l'ascens a la 2024/25

Una altra temporada insubstancial més a la Romareda; i ja en van diverses de forma continuada. El Reial Saragossa, de nou, tindrà conformar-se a acabar la temporada en mitja taula, lluny dels llocs de playoff. I això que el curs va començar de manera escopetejada, amb els aragonesos liderant la taula; però, en un tres i no res, el nivell va baixar de forma notable.

Amb tot, el retorn a la banqueta de Víctor Fernández ha brindat una nova cara a l'equip; i ara es volen mantenir en aquesta línia. Per això, han traslladat la seva total confiança al tècnic nascut a Saragossa, que seguirà dirigint l'equip el curs vinent. I aquesta decisió podria ajudar que un altre dels grans noms de la història contemporània del club segueixi el mateix camí que l'entrenador i tornar a la Romareda.

Parlem de potser el futbolista més talentós que ha vestit la carcassa blanca del Reial Saragossa les dues últimes dècades, Ander Herrera, que milita actualment a l'Athletic Club. Encara que és nascut a Bilbao, el centrecampista va arribar el 2004, amb 15, al futbol base de l'equip aragonès i no va marxar fins al 2011, després de dos anys al primer equip.

El dilema d'Ander Herrera

El 2011 va gaudir del seu primer periple a San Mamés, a l'antic, abans de posar rumb el 2014 cap al futbol dels transatlàntics. Va jugar primer per al Manchester United i més tard per al PSG. El 2022 va escriure el seu segon capítol amb la carcassa de l'Athletic Club.

A la 2022/23 va estar cedit al club blanc-i-vermell, aquell mateix estiu es va acabar el seu contracte amb el PSG i, per tant, va poder continuar la seva estada a Bilbao. Aquesta vegada, va arribar com a agent lliure i es va vincular durant un any amb l'Athletic; és a dir, fins al juny d'aquest 2024. No obstant això, ell, així com tots els jugadors de l'entitat bilbaïna el compromís dels quals venç el 2024, té una oferta de renovació sobre la taula com a premi per la conquesta de la Copa del Rei.

La pròxima temporada s'antulla molt ambiciosa per a l'Athletic Club, doncs disputaran competició europea; falta per determinar si la Champions o l'Europa League. A més, la final d'aquesta segona competició continental es jugarà al seu propi feu. Aquests motius resideixen a una banda de la balança d'Ander Herrera.

Tot i això, a l'altra banda compta amb arguments de valor emocional. Sempre ha tingut un afecte molt especial al Reial Saragossa, el club on es va formar i que el va portar a l'elit. Diverses vegades ha esmentat que li encantaria poder tornar a vestir la samarreta del club aragonès; i ara té una oportunitat espectacular.

Ansia poder tornar-li el favor a l'elenc aragonès i ajudar-los a aconseguir l'ascens el pròxim curs. A més, no posaria cap impediment econòmic i està disposat a reduir-se la fitxa notablement. Ara, doncs, només li queda decidir-se per un dels dos clubs que resideixen al cor; gairebé res.

Totes les cartes són sobre la taula i ara depèn tot única i exclusivament de la decisió que vulgui prendre. Això sí, fins a final de temporada no la farà pública. Així doncs, encara haurem d'esperar unes quantes setmanes.