Imanol Alguacil i els jugadors del Celta celebrant un gol

La Reial vol repetir l'èxit de Brais Méndez: El seu nou objectiu al Celta

L'elenc txuri-urdin necessita un davanter com el menjar i la seva opció favorita milita a l'equip de Vigo

Un dels principals factors que aquest curs ha impedit que la Reial Societat pugui batallar per la quarta plaça, com va passar l'any anterior, és el mal estat de forma dels seus davanters. L'elenc donostiarra compta amb un saldo de quatre ariets i cap no està aconseguint despuntar.

Sheraldo Becker encara no ha vist porta; Umar Sadiq i André Silva sí que ho han fet, encara que 3 i 2 vegades respectivament, però ja no són els d'abans. I Carlos Fernández, el quart en discòrdia, continua sent més habitual a la infermeria que al terreny de joc.

Amb tot, és evident que una de les prioritats de la Reial Societat de cara al proper mercat és la de fitxar un '9'. I la cúpula directiva de l'entitat de Donosti ha fet un cop d'ull a un jugador amb una esplèndida relació amb el gol, Strand Larsen.

strand larsen vs barcelona 1-0

Strand Larsen, el '9' que més encaixa

L'ariet noruec va arribar al Celta de Vigo l'estiu del 2022 procedent del Groningen, però ha estat aquesta temporada quan ha espremut del tot el seu innegable talent. Ja són 10 gols i 2 assistències els que acumula en els 30 partits que ha disputat fins ara a LaLiga; per cert, 100% de titularitats. Xifres gens insuficients tenint en compte que això suposa haver participat en el 38,4% dels gols totals de l'equip a la competició domèstica.

El seu perfil, el davanter alt i robust, rematador innegociable i rosegador d'àrea, encaixa a la perfecció en allò que Imanol Alguacil necessita per als seus esquemes a la Reial Societat. S'assembla en certa manera a un Alexander Sorloth, compatriota de Strand Larsen, el pas del qual per l'equip va deixar un bon sabor de boca.

Strand Larsen ha vist porta fins i tot contra equips d'alta entitat com el Barça i el Reial Madrid, encara que en el cas dels merengues el seu gol va ser anul·lat pel VAR. A més, és un futbolista encara jove, 24 anys, amb un brillant futur al davant .

El dilema del preu

L'únic handicap en el somni de la Reial Societat a fitxar l'ariet noruec és l'elevat cost que li ha establert el Celta de Vigo. Els gallecs començaran a negociar amb els clubs que superin el llindar dels 20 milions. Cal recordar que van pagar 12,4 quilos per ell fa dos anys.

No obstant això, en cas de descens, els viguesos, evidentment, assumirien la marxa de la seva gran referència ofensiva i estovarien la seva postura. En aquests moments, quan falten 9 jornades, el Celta està tres punts per sobre del pou.