Ilkay Gundogan en roda de premsa

Rebregada brutal de Gündogan després de l'eliminació del Barça a Champions

L'alemany es va mostrar autocrític i no va acabar satisfet amb els companys

L'arribada d'Ilkay Gündogan al Barça l'estiu passat va suposar una bona nova tremenda. L'alemany ha estat un dels millors jugadors de l'equip durant la temporada, mantenint-se sempre a un bon nivell. Tot just ha patit lesions i ha pogut ser determinant pràcticament en tots els partits.

I, més enllà de les prestacions sobre el verd, l'ex del Manchester City ha destacat per ser un dels pocs integrants del vestidor capaç de fer autocrítica quan han arribat els mals resultats. Ho va fer ahir després de l'eliminació del Barça a la Champions. Encara que sí que es va mostrar descontent amb el possible penal que l'àrbitre no li va concedir, també va ser capaç de trobar els punts en què van fallar els culers.

L'autocrítica de Gündogan

Mentre que Xavi va catalogar de determinant la decisió del col·legiat d'expulsar Ronald Araujo prop del minut 30, l'alemany tenia una altra visió de la jugada. "És dur dir-ho... Però en aquests moments tan crucials has d'estar segur si vas a buscar la pilota. Jo no sé si toca la pilota o no... Jo prefereixo concedir un gol o fins i tot permetre un un contra un. Jo no sé si arribava a la pilota o no, però dóna-li al porter l'oportunitat de parar-la, o fins i tot dóna'ls el gol”, va dir, convençut CBS Sports.

És evident que aquesta decisió arbitral aniquila enormement les aspiracions del Barça a l'eliminatòria, però la realitat és que el defensor uruguaià va arriscar innecessàriament. El Barça ho tenia tot a favor en aquells moments, vencia 1-0 i, per tant, estava dos gols per sobre en el global. Barcola encarava a un dels millors porters del món, Ter Stegen, que podria haver aturat el xut.

Gündogan, sobre el gol de Vitinha

Tampoc es va tallar quan va analitzar el segon gol que va rebre el Barça, el que va anotar Vitinha des de fora de l'àrea: “Un altre error. Cal sortir a tancar-lo. No cal deixar-lo xutar. Estava lliure! El jugador més proper a la pilota ha de saltar a tancar. Era un tres contra tres després del córner, arriba Vitinha... cal anar a buscar-lo.

"El més important són les accions decisives. Les crucials. Aquí és on ganes o perds. Per desgràcia, avui ens han castigat", ha sentenciat. La realitat és que Vitinha, encara que va anotar un golàs, va poder disparar des de la llunyania sense pressió i amb prou temps per acomodar-se de la millor manera.

"Estic decebut, molt decebut; estava a la nostra mà i els ho hem regalat al PSG. Els ho hem regalat de la manera més fàcil", va acabar proclamant.

Ilkay Gündogan fa més de 10 anys que és a l'elit, ha jugat en equips de primeríssim nivell i ha viscut més d'una nit com aquesta. Per això, sap de què parla. I saber fer autocrítica és fonamental per poder millorar, tant a nivell individual com a col·lectiu.

Així i tot, sembla ser un dels pocs de la plantilla capaç de fer-ho. Ni tan sols l'entrenador, Xavi Hernández, que hauria de ser exemple en aquest sentit, sembla haver-ho comprès.