Jugadors de l?Espanyol celebrant un gol

El RCD Espanyol comunica a dos futbolistes que no segueixen la temporada 2024/2025

S'acosten diversos canvis al planter periquito de cara al pròxim curs

La plantilla de l'Espanyol és, pel que fa a noms, la més prestigiosa de tota la Segona Divisió. Així i tot, això no ha estat suficient perquè l'equip barceloní aconsegueixi imposar la seva llei a la divisió de plata i tot apunta que no aconseguirà l'ascens directe. Per això, independentment del que passi d'aquí a final de temporada, a l'estiu es produiran modificacions a diverses demarcacions.

Fran Garagarza va tenir un paper destacat al mercat de fitxatges de 2023, aconseguint diverses incorporacions que semblaven il·lusionants. No obstant això, res no ha funcionat com s'esperava a l'entorn periquito. I ara que s'acosta l'estiu, ha arribat l'hora que el director esportiu, amb el beneplàcit de l'entrenador, prengui diverses decisions pel que fa a la confecció de la plantilla.

I, com sempre, el primer de tot és determinar amb quins futbolistes no compten per a la temporada que ve. L'opció de pujar a Primera és igual de real que la de mantenir-se un any més a segona, però l'Espanyol ja ha comunicat dos jugadors que no seguiran independentment de la divisió. Segons el periodista Ángel García, Keita Baldé i Óscar Gil tancaran la seva etapa com a periquitos a finals de juny.

Keita Baldé, la il·lusió feta miques

El primer és Keita Baldé, qui va arribar cedit de l'Spartak de Moscou. A l'elenc rus no tenia protagonisme i a Cornellà sabien que, si feia un bon curs, podien emprendre fàcilment el seu fitxatge. Tot i això, la temporada de l'ariet ha estat decebedora.

No ha anotat ni un sol gol en els 22 duels en què ha pogut participar i no ha tingut la confiança de cap dels tres entrenadors que han passat per la banca blanc-i-blava aquest any. En total només ha estat al verd durant 669 minuts i, de fet, no ha disputat ni un minut en els darrers quatre duels de l'Espanyol.

Óscar Gil, renovació inviable

Tampoc no ha tingut gaire protagonisme el lateral dret Óscar Gil. L'il·licità només ha jugat dos partits des del febrer i s'ha quedat assegut a la banca durant els 90 minuts en 13 dels últims 15 duels. El de la pedrera Omar El Hilali li ha guanyat la partida i serà el titular en aquesta demarcació el curs vinent.

Amb tot, Óscar Gil acaba la vinculació contractual amb l'Espanyol el juny d'aquest 2024 i des de l'entitat catalana no es plantegen oferir-li una renovació. Així doncs, posarà punt final al seu periple de quatre anys a Cornellà, on va arribar procedent de l'Elx el 2020. En aquest temps ha pogut disputar 110 duels com a blanc-i-blau, anotant un gol i brindant set assistències.