Muntatge amb una imatge de Joao Félix en primer terme, amb un micròfon a la mà durant la presentació amb el FC Barcelona. A la dreta, dins un cercle, Xavi Hernández

Els problemes de Joao Félix que compliquen la seva continuïtat al Barça

El rendiment del portuguès ha anat de més a menys. Aquest i altres problemes estan a punt de fer malbé la seva continuïtat

Quan l'Atlètic de Madrid el va fitxar procedent del Benfica tenia grans esperances posades en ell. El portuguès va començar la seva carrera a les categories inferiors del FC Porto abans de fer el salt a Benfica el 2015. Ràpidament va destacar a l'equip B i va ser ascendit al primer equip el 2018, amb tan sols 19 anys.

La temporada 2018-2019 va ser la de la seva explosió com a futbolista a l'elit. Es va convertir en una peça clau del Benfica, ajudant l'equip a conquerir la lliga portuguesa i meravellant Europa amb les seves actuacions a la UEFA Europa League. Les seves estadístiques aquesta temporada van ser impressionants per a un jugador de la seva edat, marcant més de 15 gols i proporcionant diverses assistències.

Tot això no va passar desapercebut i l'estiu del 2019, l'atacant va ser fitxat per l'Atlètic de Madrid per una suma que va trencar rècords per a un adolescent, convertint-se en un dels fitxatges més cars de la història. La seva arribada al futbol espanyol va ser molt esperada i, encara que la seva primera temporada va tenir alts i baixos, va mostrar flashos de la seva classe innata. Joao Félix va costar 120 milions d'euros al conjunt matalasser. L'aposta per ell era total, però la cosa no va sortir bé.

Decepció a l'Atlètic de Madrid

Uns 10 gols per temporada en les primeres tres campanyes a l'Atlètic van ser el seu balanç. Capaç del millor i del pitjor. La seva relació amb el Cholo Simeone se'n va anar ressentint i al mercat d'hivern de la temporada passada va ser cedit al Chelsea. El conjunt matalasser es va estalviar la fitxa i va cobrar 11 milions d'euros per la cessió. 4 gols en 20 partits oficials va ser el balanç amb els blues.

El Barça va pensar que podia treure'n el millor

Aquest estiu passat va manifestar públicament que volia deixar l'Atlètic per fitxar pel Barça. El portuguès assegurava que el seu estil de joc s'adaptava molt millor al plantejament de Xavi que no pas al del Cholo Simeone. El club català també pensava el mateix i va acabar aconseguint la cessió de l'atacant per a una temporada. Tot i que Joan Laporta ho va intentar, el club madrileny no va accedir a establir una opció de compra.

Si el FC Barcelona el vol haurà de negociar amb l'Atlètic. L'avantatge per al Barça és que el futbolista es vol quedar i això podria forçar l'Atlètic de Madrid a acceptar un preu relativament baix.

Els problemes de Joao Félix que dificulten que es quedi al Barça

La pregunta és… el Barça vol quedar-se amb Joao Félix? No és gens clar. El portuguès ha marcat 6 gols i ha realitzat 3 assistències als seus 22 partits amb la samarreta blaugrana. Ha anat de més a menys i s'estan reproduint alguns dels patrons que van desesperar Simeone. És indisciplinat, s'enfada amb facilitat i de vegades la seva actitud deixa molt a desitjar. El Barça necessita un jugador regular i aquest ara com ara no és Joao Félix.

A tot això cal sumar el que es va poder veure al partit de Copa del Rei contra el Barbastre. A més a més de barallar-se amb Ferran Torres pel llançament d'una falta, no va fer pràcticament res. Perdre 15 pilotes va ser la seva estadística més “destacada”. No feia res per tornar-los a recuperar. Un nivell i una actitud imperdonables contra un rival de Segona RFEF, la quarta categoria del futbol espanyol.

Joao Félix y Ferran discutieron por tirar una falta

José Álvarez, al Xiringuito, ha assegurat que "per al cos tècnic no és important ara mateix". El col·laborador d'El Chiringuito' va dir clarament que Xavi no compta amb ell i que prefereixo reforçar la banda amb un extrem. Deco i Joan Laporta estaran d'acord amb ell? O insistiran en el fitxatge d'un futbolista car que continua arrossegant els mateixos problemes que tenia a l'Atlètic de Madrid?