Muntatge amb l'estadi de Vallecas, una ombra negra al centre i l'escut del Rayo Vallecano a l'esquerra de la imatge

El principal llast del Rayo Vallecano en forma de sou: Baixó de rendiment

La fitxa més alta de l'equip rayista és un jugador en hores baixes

El Rayo Vallecano ha viscut un autèntic viacrucis aquesta temporada, en què ha hagut de bregar amb la proximitat als llocs de descens. El quadre madrileny va certificar la seva permanència mancant 2 jornades per a la finalització del campionat.

Tot i així, el club que dirigeix Raúl Martín Presa haurà de prendre algunes decisions de cara al curs que ve, sobretot pel que fa a aquells jugadors que perceben fitxes molt altes i tenen un rendiment escàs. I tenen un nom: Raúl de Tomás.

La fitxa més alta i opcions de venda

RDT està molt lluny del nivell que va exhibir en temporades anteriors. El davanter madrileny difereix molt d'aquell davanter que va arribar com a cedit la temporada 2017/2018. RDT va ser capaç d'anotar 7 gols en 12 partits, signant 3 triplets consecutius i acabant amb 24 gols sent la figura de l'equip que va liderar l'ascens del Rayo.

Raul De Tomas All 14 Goals & Assists for Rayo Vallecano 2018/19 so far (HD)

El seu pas posterior pel Benfica i el RCD Espanyol el van consolidar com un dels grans referents en atac que li va valer anar convocat amb la selecció espanyola absoluta amb què va disputar 4 partits.

Però les segones parts mai van ser bones. La seva segona etapa al Rayo Vallecano ha estat calamitosa per a RDT, que en 2 temporades ha disputat 44 partits en què només ha anotat 7 gols. La seva incidència en el joc ha baixat en picat sent gairebé irrisòria. I la confiança s'ha esgotat.

Malgrat tenir contracte fins a juny de 2027, la realitat és que el club busca desprendre's d'ell. La seva fitxa elevada, que puja a més de 3 milions d'euros per temporada, és la més alta de l'equip i un hàndicap per a la seva continuïtat.

El Real Betis, la possible sortida

Les darreres setmanes s'ha especulat en la possible arribada de RDT al Betis. L'equip que dirigeix Manuel Pellegrini podria donar cabuda a un nou que necessita espais i un equip amb possessió de la pilota com són els equips de l'entrenador xilè. A més, RDT és capaç d'explotar la seva capacitat d'associació i aguantar la pilota fixant centrals per a les incorporacions des de segona línia.

Amb tot això, RDT pot estar davant del darrer tren per consolidar-se com un davanter diferencial a pocs mesos de fer els 30 anys. El Betis estaria disposat a pagar 3 milions d'euros per aconseguir els seus serveis, i més amb la més que probable vacant que deixarà Borja Iglesias que arribarà de la cessió al Bayer Leverkusen, i que no compta en els plans de Pellegrini.

RDT pot viure una segona joventut al Benito Villamarín, on Pellegrini juga amb una punta referència, posició que ara mateix s'haurà de batallar amb el brasiler Willian José que ha rendit a un bon nivell aquest any. RDT pot tenir l'última bala a la recambra per convèncer que encara segueix sent un davanter relacionat amb el gol.