Málaga CF

El club de Primera RFEF que omple més el seu estadi que qualsevol equip de 2a Divisió

Grans números d'un mític equip que ara és a Primera RFEF

Els números no menteixen i és el que s'acaba de saber en el cas del Málaga CF. I és que el club que milita a la tercera categoria espanyola, la Primera RFEF, té més assistència al seu estadi que qualsevol club que jugui a la segona divisió, és a dir, a LaLiga Hypermotion. Això va transcendir a partir del compte de Twitter, ara X, Mundo Segunda, on es mostra una gràfica en què s'explica la quantitat d'assistents als estadis a l'octubre.

A la gràfica, cortesia de GradabPro, es pot veure el Málaga al cap amb 24.292 assistents al seu partit d'aquesta jornada. Així, sembla que a La Rosaleda, estadi dels malaguistes, el suport al club de part de l'afició és incondicional, i quina millor manera de demostrar-ho que a través de la massiva assistència als partits.

El Málaga de la Primera RFEF genera expectació a l'afició

Al segon lloc veiem el RCD Espanyol amb 21.439. En tercera posició apareix el Real Sporting amb 20.698 assistents. La quarta posició està ocupada pel Reial Oviedo amb una gran diferència: 15.310 assistents. En última lloc apareix Gimnàstica Segoviana amb només 1.378 assistents. Crida l'atenció sens dubte que un equip que milita a la tercera categoria del futbol espanyol superi en quantitat de públic els que juguen a LaLiga Hypermotion.

Actualment el Màlaga CF se situa a la tercera posició de la seva lliga, dins del Grup B. Una posició que li permetria jugar el sempre complicat Playoff d'ascens a la Lliga Hypermotion. Davant seu només hi ha el CD Castellón i la UD Ibiza encara que és lluny de la primera plaça que donaria l'ascens directe.

Lo difícil

El Málaga Club de Futbol, en els darrers anys, ha experimentat diversos alts i baixos significatius. Després d'assolir moments destacats com els quarts de final de la Lliga de Campions de la UEFA el 2013, el club va començar a viure dificultats financeres i esportives. Aquestes complicacions van culminar en el descens a la Segona Divisió d'Espanya al final de la temporada 2017-2018. A la Segona Divisió, el Màlaga va lluitar per tornar a l'elit del futbol espanyol. Tot i que ha mostrat moments bons, el club no ha aconseguit prou consistència per assegurar un ascens, al contrari, va acabar baixant al pou de la Primera RFEF, del qual intenta sortir gràcies al suport d'una afició nombrosa i fidel.