Xavi Hernández en roda de premsa amb el FC Barcelona

Era el preferit de Xavi Hernández... què se n'ha fet?

Analitzem l'evolució d'un futbolista que va ser clau per al tècnic egarenc

De cara al Mundial del 2022, Qatar va intentar potenciar el futbol una vegada va saber que el torneig s'hi disputaria. La seva lliga va incorporar jugadors com Xavi Hernández o Santiago Cazorla, tots dos a l'Al-Sadd, i van intentar que els jugadors del país comencessin a jugar a l'estranger. De fet, es va arribar a un acord amb la lliga espanyola perquè alguns jugadors qatarians juguessin en clubs espanyols.

Tot i això, cap d'aquests jugadors ha acabat triomfant. El 2014 van guanyar la primera Copa d'Àsia sub-19 i el 2015 van jugar la primera copa d'Àsia sub-20. Alguns d'aquests jugadors són ara presents a la selecció nacional absoluta. El 2019, aquests jugadors van aconseguir sorprenentment guanyar la Copa d'Àsia i aquest any han tornat a repetir l'èxit. Qatar, malgrat que al Mundial van oferir una versió molt pobra, s'ha convertit en una de les principals potències asiàtiques de futbol.

La principal estrella d'aquesta generació qatariana és Akram Afif, un jugador que Xavi Hernández coneix a la perfecció. Quan el terrassenc va arribar a l'Al-Sadd va compartir vestidor amb ell com a jugador i, posteriorment, va ser el seu entrenador.

Durant aquests sis anys a Qatar, Akram Afif ha jugat 174 partits, ha anotat 110 gols i ha repartit 52 assistències. És sens dubte el millor jugador del club. A més, també és el millor jugador de la selecció qatariana. Afif suma 34 gols i 26 assistències en 102 partits.

Akram Afif is a Pure Class Player!

L'extrem aràbic de 27 anys ha estat clau en els èxits de la selecció. Amb 1 gol i 10 assistències va ser clau perquè Qatar guanyés la primera copa d'Àsia de la seva història i fa aproximadament un mes, el rol va ser el mateix per guanyar l'edició d'aquest any, anotant 8 gols i repartint 3 assistències. Akram Afif va ser un d'aquells jugadors que va ser enviat a Espanya per a la seva formació, de fet va ser el primer jugador del país a jugar a la lliga espanyola. El qatarià va jugar del 2012 al 2014 al juvenil del Sevilla en qualitat de cedit.

Posteriorment, se'n va anar cedit al juvenil del Vila-real i al primer equip de l'Eupen. El 2016, el Vila-real el va incorporar i el va cedir a l'Sporting de Gijón, amb què va jugar 11 partits, 2 com a titular. Akram, que va ser recomanat per Xavi Hernández, no va fer cap gol. El 2017 va tornar a anar a l'Eupen belga cedit i el gener del 2018 va tornar a l'Al-Sadd, que se li va quedar de manera definitiva el 2020 per un milió d'euros.

El 2013, mentre era al filial del Sevilla, va enlluernar propis i estranys amb dos gols en el partit inaugural del torneig MIC, que es va disputar a l'Estadi de Palamós. Akram Afif és un dels millors jugadors asiàtics del moment i va estar sota les ordres de Xavi Hernández entre el juliol del 2019 i el novembre del 2021.

De fet, l'exgroguet va salvar la papereta més d'una vegada a l'actual entrenador blaugrana i aquest l'ha elogiat públicament en moltíssimes ocasions. Segurament, molts equips voldrien tenir-ho, ja que, tal com ha demostrat, és un jugador molt talentós. De fet, no seria estrany que a Xavi, en algun moment, se li hagués passat pel cap portar-lo a Barcelona.