Aficionats del Reial Saragossa a l'estadi de la Romareda

El pla B del Saragossa després que l'Andorra li prengués el seu objectiu principal

Cop dur per al club aragonès, que necessita com sigui sumar efectius a dalt

El futbol continua sent molt cruel amb el Reial Saragossa. Des del descens a la segona divisió el 2013, el club ha tingut diversos intents fallits d'ascens en aquestes últimes temporades. Més d'una vegada fins i tot l'equip aragonès ha estat coquetejant amb el descens a l'antiga Segona Divisió B.

Lluny queda la primera dècada del Segle XXI, en què el Saragossa va tenir moments més destacats, incloent-hi dos títols de Copa (2001 i 2003), una Supercopa d'Espanya (2004) i participacions a la Copa de la UEFA. La dècada dels 90 també va ser reeixida, amb el major èxit del club sent la Recopa d'Europa el 1995, així com una Copa del Rei i un subcampionat de Copa. Aquesta dècada l'equip es va mantenir sempre a Primera Divisió. I l'objectiu és tornar-hi.

Una temporada de més a menys

Aquesta temporada el començament va ser molt prometedor. Els aragonesos van liderar la classificació de la Lliga Hypermotion a les primeres jornades i el nivell de joc que va exhibir l'equip va fer somiar els aficionats.

Actualment, a l'equador - i un partit més - de la competició, el Reial Saragossa ocupa la catorzena plaça amb 29 punts. Té el descens a 6 punts i el Playoff a 6, cosa que demostra la tremenda igualtat que hi ha a la categoria de plata del futbol espanyol. Els primers partits de la segona volta seran clau per veure si el Saragossa pot lluitar per pujar a Primera Divisió. Els de Julio Velázquez no tenen mal calendari en els propers partits, però si no comencen a sumar es pot posar en problemes.

Els fitxatges del mercat hivern seran claus. Precisament l'equip que ha pres al seu principal objectiu és el primer que està en descens. L'Andorra - a què també s'enfrontarà en el proper partit - ha aconseguit que la Reial Societat cedeixi a Karrikaburu, un golejador pretès pels aragonesos. El pla B es troba a la UD Almeria. Es tracta de Marciano Sanca Tchami.

Marciano, una promesa de Guinea-Bisau

Conegut per la seva qualitat, desbordament i rapidesa. És un jugador versàtil que es pot exercir tant d'extrem com de davanter. En la seva tercera temporada amb el club, Marciano ha mostrat el seu potencial al filial i ha estat part de la dinàmica del primer equip, havent debutat a LaLiga. Ha jugat en sis partits, tots com a suplent. També a dues de Copa del Rei. La seva habilitat per jugar a diverses posicions ofensives ho fa un actiu valuós per a qualsevol equip. Amb 19 anys és un valor de present i de futur i ja comença a interessar equips grans. Necessita rodatge i el Reial Saragossa seria l'equip ideal per fer-ho.

Marciano Tchami Highlights

La seva versatilitat i habilitats ofensives podrien ser una gran ajuda per a l'equip entrenat per Julio Velázquez. L'entrenador del quadre saragossà és conegut pel seu enfocament tàctic i capacitat per adaptar la seva estratègia segons les fortaleses dels seus jugadors, podria trobar a Marciano un jugador útil per afegir dinamisme i creativitat a l'atac. La seva capacitat per desbordar i rapidesa podrien aprofitar-se en un esquema que busqui explotar els espais i crear oportunitats de gol.