Muntatge amb una imatge de Joan Laporta a primer terme. A la cantonada superior esquerra, difuminat, el possible fitxatge del Barça de què es parla a la notícia

El missatge d'un jove crac brasiler al Barça que il·lusionarà l'afició blaugrana

Després de Vitor Roque, el FC Barcelona té a la seva agenda més futbolistes del país sud-americà

Joan Laporta ha assegurat que el Barça necessita un nou 'Davids'. Al principi de la seva primera etapa a la Presidència del Barça, el màxim dirigent culer va fitxar el neerlandès al mercat d'hivern de la temporada 2003/2004. Tot va canviar. Va ser un canvi radical i el centrecampista va tenir un impacte immediat a l'equip. El seu estil de joc dinàmic i la seva actitud combativa van ajudar a transformar el rendiment de l'equip a la segona meitat de la temporada 2003-2004.

Abans de la seva arribada, el FC Barcelona estava lluitant per mantenir-se als primers llocs de la Lliga. Amb Davids a l'equip, el Barça va experimentar una millora notable en els seus resultats, escalant posicions a la taula i finalitzant la temporada al segon lloc. Davids també és recordat per la seva influència positiva en els jugadors més joves de l'equip, incloent futures estrelles de llavors com Xavi Hernández i Andrés Iniesta. La seva experiència i lideratge van ser valuosos per al desenvolupament d'aquests jugadors.

Tot i que la seva estada al Barcelona va durar només uns mesos (fins al final de la temporada 2003-2004 ja que estava cedit), Davids va deixar una empremta duradora. La seva contribució va ajudar a establir les bases per a l'èxit futur de l'equip sota la direcció de Frank Rijkaard.

El Barça necessita que la Història es repeteixi

La situació actual requereix un revulsiu 'aquestes característiques. El FC Barcelona és quart a la classificació. Se situa a 7 punts del Reial Madrid i Girona, actuals colíders. La derrota diumenge passat contra el Reial Madrid a la Supercopa d'Espanya va ser molt dolorosa i Xavi no reacciona. L'equip no té un estil de joc clar, alguns futbolistes han abaixat el rendiment de manera escandalosa ni es noten millores que facin pensar en una reacció a curt o mitjà termini. L'arribada de Vitor Roque tampoc no ha servit per a gaire ja que Xavi compta poc amb ell.

Es rumoreja que és perquè no ho va demanar. Volia un pivot com Martin Zubimendi per ocupar l'espai que va deixar Sergio Busquets i que Oriol Romeu ha estat incapaç d'omplir. En aquest sentit, hi podria haver bones notícies per a l'entrenador del Barça. André Trindade, que juga a la mateixa posició ha enviat un clar missatge al club català. "El Barcelona i el Reial Madrid són grans clubs, però crec que escolliria el Barcelona", ha assegurat.

El jove pivot defensiu té contracte amb el Fluminense fins al final del 2026. El seu valor de mercat segons el portal especialitzat Transfermarkt és de 25 milions d'euros. Si el Barça ho vol haurà d'afanyar-se abans que s'interposi un altre club o el seu preu segueixi pujant.

Com juga?

André Trindade ha emergit com una figura destacada al món del futbol gràcies al seu estil de joc distintiu i versàtil. Al centre del camp, Trindade combina una sèrie d'habilitats que el converteixen en un jugador essencial per al seu equip.

Defensivament, Trindade brilla per la seva capacitat de desarmament sense necessitat de recórrer a entrades agressives. El seu enfocament estratègic i la seva habilitat per posicionar-se correctament li permeten superar els oponents en situacions un contra un, fent-ho un escut fiable davant de la línia defensiva. Aquesta destresa defensiva no només ha estat reconeguda al seu club, sinó també a nivell internacional.

André Trindade 2023 - The Complete Midfielder | Skills, Goals & Tackles | HD

En l'aspecte de la projecció, Trindade sobresurt en la precisió. El seu bon fer distribuint la pilota efectivament, especialment en situacions ajustades, demostra la seva compostura i visió al camp. Aquesta capacitat per mantenir la possessió i dictar el ritme del joc és crucial al futbol modern, on el control del migcamp sovint decideix el resultat dels partits.

La versatilitat tàctica de Trindade és una altra faceta important del seu joc. Encara que se sent més còmode al migcamp central, també pot transitar sense problemes a àrees més àmplies del camp. Aquesta flexibilitat tàctica afegeix un element dinàmic al joc del seu equip, permetent contribuir tant en tasques defensives com ofensives.

Una altra característica positiva de Trindade és el joc de pressió. La seva capacitat per pressionar els oponents, desarmar-los efectivament i recuperar la possessió és un component clau del joc que contribueix significativament a interrompre el ritme de l'equip contrari.

Com encaixaria al Barça actual?

El FC Barcelona, sota la direcció de Xavi, s'enfoca al control del joc a través de la possessió de la pilota, un estil que encaixa bé amb les habilitats de Trindade. La seva precisió a la passada i la seva habilitat per mantenir la possessió sota pressió podrien integrar-se perfectament en el sistema de joc que prioritza la retenció de la pilota.

L'habilitat de Trindade per recuperar la pilota i la seva capacitat per fer desarms efectius sense anar a terra serien valuoses per a un equip que sovint domina la possessió però necessita assegurar-se de ser sòlid defensivament quan perd la pilota.