Jugadors del Granada celebrant un gol

El pla B del València al Granada

Arribaria com a substitut d'una de les grans estrelles de l'equip

Al València s'han submergit en una tendència en els darrers anys que no resulta gens agradable per a l'afició che. Davant la imperant necessitat (i voluntat) del propietari, Peter Lim, d'ingressar diners, els grans noms de les plantilles valencianistes han marxat per imposició de la junta directiva.

Hi ha diversos exemples en les darreres temporades. Sense anar més lluny, al passat mercat hivernal va marxar Gabriel Paulista (per alliberar massa salarial) i també ho van fer amb anterioritat futbolistes com Gonçalo Guedes, Daniel Parejo, Rodrigo Moreno o Coquelin. I, per a més inri, al seu lloc van arribar substituts d'inferior qualitat pels quals Peter Lim amb prou feines va haver d'invertir diners.

Una cosa així podria passar al pròxim mercat de fitxatges. El València necessita vendre per no acabar el curs en pèrdues i, davant d'aquesta tessitura, hi ha diversos candidats amb cartell que podrien sortir. El que més paperetes té de fer-ho és Giorgi Mamardashvili, però Javi Guerra també està en aquesta llista.

El recanvi de Javi Guerra

Des de la irrupció del jugador del planter che a finals del curs passat, diversos equips s'han interessat en el seu fitxatge. I fins i tot alguns, principalment de la Premier, estan disposats a desemborsar una àmplia quantitat que satisfaci els interessos de Peter Lim. Javi Guerra està taxat en 20 milions, però té una clàusula de rescissió de 100 'quilos'.

Si Javi Guerra acaba sortint del València, l'opció favorita de Corona per suplir-lo, segons alguns reportis, és Gonzalo Villar. El migcampista del Granada de 26 anys és un dels pocs jugadors que poden alliberar-se de la crítica en aquesta gris temporada dels natzaresos que s'ha saldat amb el descens. Aquestes informacions apunten que els xes sol·licitarien una cessió amb una opció de compra no obligatòria no superior als 5 milions.

Tot i el seu bon rendiment aquest curs, 1 gol i 4 assistències en 34 partits, el seu valor és 10 vegades inferior al de Javi Guerra, segons Transfermarkt. A més, és sis anys més gran que el de l'actual '8' del València, que ha vist porta en 4 ocasions aquest curs. És per això que aquest canvi no acaba de convèncer ningú a l'entorn valencianista més enllà de la junta directiva.

Gonzalo Villar va passar diversos anys de la seva etapa formativa precisament al València, on va arribar a l'edat de Juvenil el 2015. Allà va estar fins al 2018, quan tenia fitxa amb el filial, encara que també va arribar a participar diverses vegades amb el primer equip.