Montage amb l'equip de l'Atlètic de Madrid i una ombra negra a la part esquerra de la imatge

Perilla la continuïtat d'un suplent: L'Atlètic de Madrid obert a la venda

En aquest mateix mercat d'estiu, el conjunt matalasser podria perdre una peça de rotació

L'Atlètic de Madrid té un inici frenètic de mercat de fitxatges. Després de confirmar-se el fitxatge de Robin le Normand, el club matalasser busca donar sortides a jugadors per alliberar massa salarial i poder signar-ne d'altres.

A l'entitat matalàs es pot produir una sortida inèdita que surt de la planificació de la directiva. Estem parlant de Horatiu Moldovan. El porter romanès amb prou feines compta amb minuts a causa del paper imprescindible d'Oblak a la porteria. El porter suplent tornarà a les arques blanc-i-vermelles l'11 de juliol després de caure a l'Eurocopa.

L'arquer romanès ve de disputar uns vuitens de final amb la selecció. Romania va caure davant els Països Baixos per 3 gols a 0. Moldovan no va disputar cap minut a la competició. Cal recordar que Horatiu va arribar al Metropolità procedent del FC Rapid 1923 el passat hivern per una quantitat propera als 800.000 euros, tal com apunta el medi esportiu Relleu.

Horatiu Moldovan, a la present campanya 2023/2024, no ha jugat cap minut amb l'entitat matalàs. El jove porter de 26 anys, únicament va tenir minuts al Metropolità en un partit amistós entre Romania i Colòmbia, protagonitzant una autèntica aturada davant de Luís Díaz.

Tot i això, Horatiu Moldovan no va fer el salt al futbol professional d'elit fins al 2020. Aquest mateix any, el porter va signar per l'UTA Arad, un històric del futbol romanès que havia ascendit recentment a la primera divisió. En aquest mateix club, el jove porter romanès va aconseguir debutar a l'elit del futbol romanès. Tot i així, Moldovan únicament va tenir l'oportunitat de disputar 4 partits com a suplent.

El seu estil de joc

Moldovan és un porter que destaca pel caràcter, la personalitat i la seguretat que atorga entre els tres pals. És un porter que és àgil l'hora de moure's i reaccionar ràpidament a l'àrea. Tot i no ser un porter de gran estatura (183 centímetres) , va bé i guanya duels en disputes aèries. Tot això ho va portar a recalar a l'Atlètic de Madrid per ser el substitut de Jan Oblak. Actualment, Horatiu Moldovan té un valor de mercat de 2,5 milions d'euros segons Transfermarkt, i té contracte en vigor amb el club matalasser fins al juny del 2027.

Declaracions que mostren el potencial

El porter romanès, abans de recalar a l'Atleti, ja tenia elegit el destí favorit, Espanya. De fet, el seu antic entrenador a Bucarest, Bergodi, va deixar les declaracions següents: ''Li vaig aconsellar que es quedés aquí. Ell coneix el campionat ia l'estranger mai no se sap. Si hagués de triar la seva propera destinació, triaria Espanya.''

L'Atlètic de Madrid finalment va trobar l'arquer romanès com a substitut perfecte d'Ivo Grbic. Des del primer instant, el club blanc-i-vermell va confiar a Moldovan com a potencial substitut d'Oblak en un futur. És més, l'entrenador de porters de Romania, Leo Toader va deixar les paraules següents sobre el porter romanès i les seves qualitats: ''És reactiu, cerebral, no es perd en situacions crítiques. En el seu debut contra Eslovènia va demostrar ser madur i confiat. En aquesta lluita per un lloc a la porteria de la selecció nacional, crec que té un plus”.

El seu futur, incert

Després de passar tot un any sencer sense disputar ni un minut amb l'Atleti, el futur de Moldovan és un misteri. Tal com apunta el periodista italià Matteo Moretto al canal de Twitch del medi esportiu relleu, hi ha possibilitats altes que Moldovan se'n vagi de l'Atlètic de Madrid.

Segons aquest periodista, encara que la decisió no està al 100% presa, la idea del club és que pugui sortir en qualitat de cedit per garantir-li minuts. L'equip matalasser, segons Matteo Moretto, ja busca alternatives al mercat, una seria David Soria. El porter espanyol de 31 anys actualment resideix a Getafe. Té un valor de mercat de 5 milions d'euros i té contracte vàlid fins al juny del 2026 segons Transfermarkt.