Robert Lewandowski durant un partit amb el FC Barcelona. A la cantonada superior dreta, l'escut del Barça

L'única opció perquè Robert Lewandowski segueixi una tercera temporada al Barça

El polonès ha abaixat el rendiment aquesta temporada

Va ser el primer gran fitxatge de Joan Laporta en el seu segon mandat com a president del FC Barcelona. Robert Lewandowski venia de signar una esplèndida campanya, una més, amb el Bayern Munic i, després de vuit anys a l'entitat bavaresa, buscava una nova aventura. Aquest cop, lluny d'Alemanya. I, si pot ser, en un club capdavanter en el panorama europeu.

Va sorgir l'opció del Barça i el polonès no s'ho va pensar dues vegades. Va acceptar la proposta i fins i tot, sabent la fràgil situació financera en què estaven submergits els catalans, no es va oposar a una reducció salarial. En aquest sentit, Robert Lewandowski i Joan Laporta van acordar una unió laboral de tres anys més un opcional amb un augment progressiu del sou.

El curs anterior, el primer de Robert Lewandowski al Barça, l'ariet va mantenir el seu nivell mostrat a la Bundesliga i es va consagrar com el jugador referència de l'elenc culer, anotant 33 gols i concedint 8 assistències als 46 partits que va disputar. Va ser, a més, el màxim golejador de LaLiga EA Sports.

No obstant això, alguna cosa va canviar al polonès l'estiu del 2023 i Robert Lewandowski no va tornar a ser mai el mateix. Tot i que les seves xifres golejadores aquesta temporada no estan resultant tan ombrívoles, ja que acumula 15 dianes i 6 passades de gol, el seu rendiment sobre el verd no està convencent ningú. Per això, i tenint en compte que el Barça encara no s'ha refet als conflictes econòmics, el davanter s'augura com un dels possibles candidats per sortir del club el proper mercat.

Robert Lewandowski being Sensational in 2023 🇵🇱

La condició de Laporta a Robert Lewandowski

Amb tot, el mandatari blaugrana ja s'ha posat en contacte amb l'agent del polonès, Pini Zahavi, per informar-lo dels requisits. Si Robert Lewandowski vol acabar el contracte i invertir els dos propers anys al Barça, haurà d'acceptar una reducció salarial. Tot i que li han arribat suculentes ofertes d'Aràbia Saudita, club i jugador semblen predisposats a entendre's.