Muntatge amb una imatge de Kroos i Bellingham a la banqueta del Barça ia la cantonada inferior dreta, dins d'un cercle, la cara de Xavi Hernández

Indignació entre els aficionats culers: El gest de Bellingham i Kroos contra Xavi

Tot va passar durant el partit del Reial Madrid contra el Girona

Un Girona irreconeixible. Aquesta va ser la sensació que va quedar després del 4 a 0 que va endossar el Reial Madrid als de Míchel. El Girona arribava al Bernabeu amb dues baixes sensibles com Blind i Yangel Herrera . Tots dos van rebre targeta groga en l'anterior partit, cosa que va comportar suspensió. En el cas del central neerlandès, va ser sancionat amb groga amb el partit ja acabat, cosa que va alimentar les sospites sobre joc brut contra l'equip català. A la banqueta pitjor van ser les coses. Michel no hi puc asseure, també per sanció.

Tot i un bon inici de l'equip gironí – igual que en el partit de la primera volta contra els merengues a Montilivi – els blancs es van avançar al marcador. Un golàs de Vinicius al minut 5 va posar les coses molt costa amunt per al Girona. Jude Bellingham va marcar 2 gols i Rodrygo va fer el quart al minut 63. Els d'Ancelotti encara podrien haver augmentat la diferència si Joselu hagués estat encertat al penal que va fallar al minut 90.´

Tot i la derrota, la temporada del Girona FC segueix sent excel·lent i ja ha de pensar en el proper partit contra l'Athletic Club de Bilbao. La diferència de cinc punts amb el Reial Madrid no és insalvable i més si tenim en compte que el conjunt merengue encara disputa Champions i aquesta càrrega de partits extra el podria afectar a la part final de la temporada.

Tornant al partit, l'afició del Reial Madrid va muntar una festa a partir del quart gol. L'eufòria és màxima, ja que el bon moment del seu equip coincideix amb una temporada dolenta de l'etern rival, el FC Barcelona. La grada va començar a cridar “Xavi queda't”. L'entrenador del FC Barcelona ha anat de més a menys i finalment va anunciar fa algunes setmanes que deixaria el càrrec a final de temporada.

Mentre l'estadi entonava aquests càntics referint-se a l'entrenador del Barcelona, les càmeres van captar Kroos i Bellingham a la banqueta, compartint un somriure. Es tracta de dues figures clau a l'esquema de Carlo Ancelotti. D'una banda, aquest gest reflecteix la cohesió i el bon ambient que viu el vestidor del Reial Madrid.

Tot i que, com era d'esperar, no ha agradat tothom. Nombrosos aficionats culers han protestat a Twitter amb comentaris com "cal recordar-los a aquests acomplexats que el mateix Xavi els va treure 14 punts la lliga passada, només per donar alguna dada", "doncs fins ara l'única lliga completa que Xavi ha disputat com a entrenador l'ha guanyat” o “encara els cou la lliga de la temporada passada i les lliçons de futbol al Bernabéu com a jugador”.

I no els falta raó, però això no treu la dura realitat del Barça. Xavi s'ha vist sobrepassat i la plantilla té mancances que s'hauran de resoldre a l'estiu. L'actitud i la manca de cohesió entre els jugadors també és imprescindible que canviï amb l'arribada del nou entrenador si el FC Barcelona vol tornar a ser gran i omplir les vitrines.