Víctor Orta, director esportiu del Sevilla

L'opció a cost 0 per a la defensa del Sevilla

Ja va ser objectiu de mercat fa uns anys

El cúmul de males temporades, acompanyades de pocs ingressos en competició europea i un excés al límit salarial, ha provocat que el Sevilla estigui en hores baixes. Els directius de l'entitat sevillana tenen la missió de revertir la situació esportiva i, per això, són sabedors que requereixen una reestructuració de la plantilla. Això sí, aquesta haurà de produir-se cuidant l'economia del club, tan malmesa en els darrers anys.

Per això, Víctor Orta ha posat especial interès a fixar-se en jugadors el contracte dels quals venci aquest mateix estiu amb el seu club actual. És a dir, el director esportiu del club vol fixar el seu setge en agents lliures que puguin arribar al Sevilla de manera gratuïta.

Una de les demarcacions en què més interès està posant la cúpula directiva andalusa és a la defensa. Els de Nervión han encaixat 46 gols en 34 partits, xifres inassumibles per a un club de l'entitat del Sevilla. O, almenys, per a un equip que planeja lluitar per títols.

Ricardo Rodríguez, opció per al lateral esquerre

Amb tot, un dels noms que està començant a circular al Sánchez-Pizjuán com a candidat per reforçar la defensa és Ricardo Rodríguez. El futbolista suís d'origen espanyol i xilè ja va estar a l'òrbita del Sevilla fa uns anys, just quan va fer la carta de presentació davant el món sencer amb les bones actuacions amb la selecció del seu país. En aquella ocasió, l'operació no va arribar a bon port, però aquest estiu podria ser molt diferent.

Ricardo Rodríguez milita actualment al Torino, però acaba contracte aquest mateix mes de juny i el club italià no sembla disposat a oferir-li una renovació. Per tant, a partir del juliol serà agent lliure i podrà determinar lliurement quina és la seva pròxima destinació. És evident que ara ha perdut una mica de cartell i que, per tant, s'augura complex que rebi ofertes més suculentes, esportivament parlant, que la del Sevilla.

En cas de produir-se, seria la primera aventura a LaLiga del jugador de 31 anys. Va començar la seva carrera al FC Zurich, club que va abandonar el 2012 per posar rumb al Wolfsburg de la Bundesliga. Cinc anys després, el 2017, l'AC Milà va apostar fort per ell, pagant 15 'quilos'.

El 2020, després d'una breu cessió al PSV, el Torino va desemborsar prop de 2 milions per aconseguir els seus serveis. Ha vestit el granat d' Il Toro fins aleshores. Aquesta temporada ha disputat 35 partits, sent jugador important, i la seva aportació ofensiva s'ha traduït únicament en una assistència.