Muntatge amb el Camp Nou i una ombra negra al centre amb l'escut del Chealsea

Ja no és intransferible: L'oferta del Chelsea per un jugador que valora Laporta

El Barça podria fer caixa amb un jugador amb qui ja no compta

El Barça ja està treballant en la planificació per a la temporada que ve on té molt clar que ha de prioritzar una o dues vendes importants de jugadors que li reportin una bona injecció econòmica. El club que dirigeix Joan Laporta ja treballa amb aquesta premissa a què s'uneix la intenció de seguir apostant per jugadors de la casa i de cessions que li puguin reportar un gran rendiment a l'equip.

Una temporada en què el Barça està patint un autèntic viacrucis amb les lesions, amb un total de 22, i on Íñigo Martínez ha estat el major damnificat amb 3 lesions des de començament de curs. Tot això ha influït i molt en els plans de Xavi Hernández per poder consolidar un onze titular que li donés estabilitat quant a rendiment al terreny de joc.

El Chelsea ofereix 50 milions per Alejandro Balde

Un dels futbolistes que des de la seva irrupció ha anat de més a menys ha estat el del lateral esquerre, Alejandro Balde . Tampoc ha ajudat la lesió que va patir fa més d'un mes al tendó de l'isquiotibial de la cama dreta, que va requerir passar pel quiròfan i dient adéu al que resta de temporada. Era la segona lesió de l'hispà dominicà en una temporada molt irregular pel llast de les lesions.

Amb tot aquest panorama el rendiment de Balde ha caigut en picat aquest any, ja que si la temporada anterior va disputar 33 partits, sent un fix a l'onze, aquesta temporada només ha pogut disputar 18 partits sense fer-se un forat al lateral esquerre . A nivell de selecció absoluta, Balde ha vist com Grimaldo i Gayà li han passat per davant.

Alejandro Balde.

I és en aquest punt on el Chelsea hauria posat a sobre la taula 50 milions d'euros per endur-se al lateral nascut a Barcelona, tot i estar taxat en 70 milions , una opció que el Barça contempla amb molt bons ulls veient el rendiment decadent del jugador i com Joao Cancelo ha suplert la baixa de Balde durant bona part de la temporada. Cal recordar que Balde té contracte amb el Barça fins al juny del 2028.

Cancelo i Héctor Fort, les alternatives al lateral esquerre

A falta de concretar-se la possible sortida de Balde, i que el Barça vaig sondejar el mercat de fitxatges a l'estiu a la recerca d'un lateral esquerre pur . L'equip de Xavi Hernández està solucionant força bé el problema en aquesta demarcació amb l'alineació del portuguès Joao Cancelo i del jove del planter Héctor Fort. Tot i que tots dos juguen a cama canviada, han demostrat un gran rendiment en els partits que han disputat en aquesta demarcació.

Cucurella, el seu principal competidor al Chelsea

En cas que Alejandro Balde aterri a Stamford Bridge, es podria trobar amb la competència d'un ex del planter del Barça com és Marc Cucurella . El lateral d'Alella és el lateral esquerre titular en les últimes jornades d'un Chelsea que està portant una temporada molt turbulenta quant a resultats.

L'equip de Mauricio Pochettino es troba ubicat a la 12a plaça de la taula classificatòria, a 8 punts de l'United que és setè i a 16 del Tottenham que és sisè. Una conjuntura que posa en dubte la participació dels Blues la temporada que ve a Europa.

Amb tot això, Balde sap que haurà de competir amb un Cucurella que és un perfil molt semblant de lateral amb recorregut en atac i bon balanç defensiu . Tots dos jugadors tenen molt ben assumits els automatismes de l'ADN Barça, i en cas de concretar-se el traspàs Pochettino tindria un dilema al lateral esquerre amb dos jugadors de prestacions molt similars i que competirien per fer-se un lloc a l'onze titular.