Muntatge de l'estadi Johan Cruyff amb Aitana Bonmatí i la Pilota d'Or, l'escut del Chelsea a dalt a l'esquerra i diversos bitllets volant

Oferta del Chelsea per Aitana: El Barça mou fitxa

El club blaugrana vol assegurar la continuïtat de la seva crac

El FC Barcelona és un aparador a nivell planetari pel que fa al futbol femení. Moltes de les seves futbolistes estan sota la lupa dels grans clubs d'Europa que pretenen destronar les campiones de la Champions League i que aquest any han aconseguit el pòquer de títols.

En aquest sentit, el club va blindar Alexia Putellas la setmana passada ampliant en dos anys més un d'opcional el contracte, a més d'abordar una pujada considerable del salari. El Barça ja ho ha fet amb Mapi León i Patri Guijarro fins al 2026 i 2027, respectivament, i amb Marta Torrejón un any més.

Oferta del Chelsea per Aitana Bonmatí

L'actual Pilota d'Or i el màxim exponent del FC Barcelona està sota l'atenta mirada dels grans d'Europa que aspiren per aconseguir els seus serveis. En aquest sentit, el primer a moure's ha estat el Chelsea que, juntament amb el Barça, són dos dels millors equips del vell continent.

Les Blues tindrien la intenció de pagar els 3 milions de la clàusula de rescissió de la centrecampista de Sant Pere de Ribes , que als 25 anys està vivint una etapa de plenitud futbolística. Aitana va ser decisiva a la tornada de Champions a Stamford Bridge anotant el primer gol i provocant el penal que va suposar el 0 a 2 i passi a la gran final.

Aitana Bonmati • When Football Becomes Art • HD

Però el que preocupa més el Barça és l'alt salari que li proposa el Chelsea, que seria al voltant de 8 milions d'euros, cosa que significaria 2 milions per cadascuna de les 4 temporades que les angleses pretenen tenir Aitana Bonmatí.

El Barça vol ampliar el contracte d'Aitana

En aquest sentit, la secretaria tècnica del Barça està intensificant els esforços perquè Aitana, que acaba contracte el juny del 2025, pugui allargar la seva relació contractual, així com abordar un augment del salari que, tot i no arribar al de les angleses, pugui deixar satisfeta la futbolista catalana.

Aitana ha estat la líder indiscutible d'aquest Barça, signant una temporada superlativa en què ha jugat un total de 40 partits en què ha marcat 19 gols i ha fet 19 assistències. És el motor del centre del camp blaugrana, des de la fase de creació de l'equip, supèrbia a posar la darrera passada i penetrar pel centre dins de l'àrea fent valer la seva bona arribada des de segona línia.

Sens dubte, al Chelsea veurien amb molt bons ulls el seu encaix a l'equip d'Emma Hayes, on podria ser una de les dues peces del doble pivot amb què disposa l'onze l'anglesa, com també a les dues posicions d'interiors per fora. Al pivot podria completar un tàndem de molt nivell amb l'alemanya Leupolz, i als interiors el mateix amb la noruega Reiten .

Lucy Bronze i Mariona Caldentey, pendents de renovar

Al marge de les futbolistes renovades i de la imminent reunió amb Aitana Bonmatí, al Barça segueixen treballant per tancar el capítol de renovacions de les jugadores que acaben contracte aquesta temporada.

El primer cas és el de la lateral internacional per Anglaterra, Lucy Bronce, que sembla que està en punt mort les negociacions i no avancen per a la continuïtat de la jugadora que va arribar al Barça fa 2 temporades.

La que sembla més a prop de sortir del club és Mariona Caldentey, la futbolista de Felanitx ja hauria arribat a un acord amb l'Arsenal i deixaria l'entitat culer després d'haver jugat un total de 10 temporades en què ha disputat 303 partits, ha anotat 114 gols a més de les 61 assistències que ha repartit. .

Sandra Paños, s'acomiada del club

L'única sortida confirmada és la de la veterana portera d'Alacant, Sandra Paños, que va arribar al Barça el 2015 procedent de l'UD Levante, i que posa fi al seu periple a Can Barça. Paños ha vist com Cata Coll li ha guanyat la titularitat tant al Barça com a la selecció espanyola.

En un comunicat oficial, Paños ha reconegut que: “Després de nou anys defensant la porteria del millor equip del món, ha arribat el moment de finalitzar aquesta etapa”. Amb l'adéu de Paños i el dubte de Bronze el que més afecta el club les últimes hores és acabar de blindar el vaixell insígnia com és Aitana Bonmatí.