Muntatge de l'estadi Lluís Companys i Nico Williams al centre de la imatge

El número 1 de la llista: L'estratègia del Barça per fitxar Nico Williams

El club blaugrana prepara un pla per poder emprendre el fitxatge del petit dels Williams

Nico Williams és una de les grans aspiracions i anhels de Joan Laporta per a aquest mercat d'estiu. L'operació no deixa de comportar força complicació, i el Barça haurà de negociar llargament amb l'Athletic Club.

A més, i atesa la situació financera del Barça, la possible arribada de Nico Williams al Barça vindrà condicionada per una gran venda que haurà de fer el club. Un escenari que es planteja, realment, complex. Segons ha revelat el diari Sport, l'atacant seria un dels objectius prioritaris que tindria el club català.

60 milions d'euros com a punt de partida

Nico Williams va firmar fa uns mesos la seva renovació amb el conjunt basc, cosa que va suposar que la clàusula de rescissió pujava al voltant d'uns 60 milions d'euros. Una quantitat que el Barça no pot assumir si no aconsegueix fer caixa per la venda d'algun jugador de l'actual plantilla.

Nico Williams 2024 - Crazy Dribbling Skills, Goals & Assists - HD

Nico Williams té contracte amb l'Athletic Club fins al juny de 2027, i el club no posarà les coses ni molt menys fàcils per deixar-lo escapar de San Mamés.

Els números de Nico Williams aquest any amb l'Athletic Club han estat d'escàndol, ja que ha marcat 5 gols i ha donat 12 assistències als 31 partits que ha disputat. Sens dubte un jugador que ha explotat, que és diferencial i que ara mateix és dels més cotitzats de la lliga.

Acoblament de Nico al Barça

La possible arribada de Nico Williams al Barça vindria com a aigua de maig a l'equip culer. Doncs Nico sol irrompre per l'extrem esquerre, i que és la vacant lliure al Barça ja que ni Joao Félix, ni Raphinha, ni Ferran Torres tampoc s'han acabat d'assentar en aquesta demarcació del camp.

Les altres dues posicions del front de l'atac són innegociables per a Hansi Flick, on el flanc dret l'ocupa el jove Lamine Yamal, mentre que la punta és per al polonès Robert Lewandowski.

Nico li podria donar una espurna més de dinamisme a l'atac blaugrana, amb gran capacitat de trencar a l'un contra un i posar bones assistències per als davanters. El futbol de possessió i toc de Hansi Flick li aniria com a anell al dit a l'atacant de l'Athletic Club.

La possible venda de Ronald Araujo

Una de les possibles vies per emprendre el fitxatge de Nico Williams seria la venda de jugadors amb molt bon cartell com ara Araujo que ha baixat en picat el seu rendiment aquesta última temporada. A més, el central uruguaià s'ha vist afectat per algunes lesions.

El Barça contempla la seva sortida i, segons informacions de Marca, equips com el Bayern Munic ja haurien mostrat interès en el defensa uruguaià. I es van parlar de xifres que podrien rondar els 80 milions d'euros.

Si s'executa aquesta operació el Barça podria fer front sense problema el fitxatge de Nico Williams. Però la pel·lícula va per a llarg. Hansi Flick sembla que confia més en Araujo que no pas amb Xavi Hernández. I això podria frenar la venda. Passi el que passi, el fitxatge de Nico Williams serà complex, llarg i complicat.