Viktor Tsygankov a Montilivi

No baixaran ni un euro: El preu del Girona per Viktor Tsygankov

Diversos clubs s'han fet ressò de la gran temporada que està fent l'atacant ucraïnès i plantegen el seu fitxatge

L'excelsa temporada del Girona no és producte de la casualitat, ni de bon tros. Gran part de la culpa d'aquesta versió històrica de l'equip català la té l'extraordinari rendiment de molts dels seus jugadors. Un dels que ha emergit com un dels futbolistes diferencials ha estat Viktor Tsygankov.

L'extrem ucraïnès va arribar a Montilivi el gener del 2023 quan el Girona va transferir 5 milions d'euros al Dinamo de Kíev per ell. La seva adaptació va ser ràpida i eficaç i des dels primers partits va començar a demostrar el seu talent enorme. Tot i això, aquesta temporada ha fet un passet més i ara és una peça fonamental en els esquemes de Míchel.

Encara que aquesta temporada s'ha hagut d'absentar algunes setmanes per alguna lesió, quan ha estat sa, ha estat determinant sobre el verd. Així ho demostren els seus números: 6 gols i 3 assistències en 25 partits. L'últim gol el va aconseguir precisament a l'últim duel de lliga del Girona contra el Rayo Vallecano.

Amb tot, el seu valor de mercat ha augmentat substancialment des de la seva arribada a Montilivi. Fa un any era de tot just 5 milions i a hores d'ara està, segons Transfermarkt, a 22. Les seves prestacions sobre el camp no estan passant desapercebudes per a ningú i ja hi ha diversos grans clubs trucant a la porta del Girona.

Postura ferma amb Tsygankov

L'entitat catalana és conscient que poden obtenir molt profit per l'ucraïnès i no pensen cedir en la seva postura: o paguen la clàusula o no es mou de Girona. Així doncs, si algun equip vol aconseguir els serveis de Viktor Tsygankov, haurà de desemborsar 50 milions d'euros. Ni un de menys.

Diversos clubs ja han intentat convèncer l'equip del nord de Catalunya perquè estoni la seva postura, però el Girona no pensa fer-ho. El més probable és que la temporada que ve disputin la Champions League i, per tant, Míchel requerirà dels seus millors efectius. A més, alguna de les peces clau, com Aleix García o Savinho, probablement abandonin Girona i el tècnic madrileny no desitja un rentat de cara absolut de la seva plantilla.

Viktor Tsyhankov 2023/24 - Phenomenal Skills, Goals & Highlights

Tot al contrari. Míchel vol mantenir, en la mesura del possible, el bloc del seu vestidor actual i, per això, intentarà impedir sigui com sigui més sortides delicades. I si alguna es produeix, que deixi una substancial suma a les arques del club per poder suplir-lo amb un reforç de garanties.

Així doncs, els equips interessats en Viktor Tsygankov, principalment de la Premier League i de la Sèrie A, hauran de fer un esforç si volen fitxar-lo. Mentrestant, a Girona, continuaran gaudint de l'enorme talent de l'ucraïnès, imperial i elèctric pel flanc dretà.