Jürgen Klopp, candidat a entrenar el Barça

El moviment de Jurgen Klopp que l'allunya definitivament del Barça

Cau de la llista un dels entrenadors que més agradava a l'afició culer per entrenar el Barça la temporada vinent

Els mesos restants de competició i els d'estiu s'auguren com a mesos de molt moviment als despatxos del Barça. Joan Laporta, Deco i els directius blaugranes tenen una transcendent decisió a prendre, la de qui serà el proper entrenador de l'equip. De fet, les últimes setmanes ja ha començat el ball de candidats.

L'anunci de Xavi, en què confirmava que abandonava el Barça el 30 de juny, va arribar pràcticament alhora que l'adéu de Jürgen Klopp al Liverpool també a final de temporada. Aquesta coincidència obria una possibilitat a Joan Laporta de tractar de fitxar un dels millors entrenadors del moment. I això va il·lusionar enormement la parròquia blaugrana.

I, durant un temps, l'alemany va ser un dels principals candidats per al mandatari culer. Tot i això, Joan Laporta no podia fer avenços perquè Jürgen Klopp no tenia gaire clar quin rumb prendre. Però ara ja ha rebut una oferta que el sedueix i que l'allunya del Barça.

‘Why I’ve Made The Decision To Leave Liverpool’ | Jürgen Klopp | The Full Interview

L'oferta que ha rebut Jürgen Klopp

Un dels motius que van portar el tècnic alemany a prendre la decisió d'abandonar el Liverpool va ser el cansament acumulat. Jürgen Klopp ha entrenat a l'elit (Mainz, Dortmund i Liverpool) de manera ininterrompuda des del 2001 i necessita un descans. Per això, estava una mica expectant a veure quins camins se li obrien abans de decidir-se.

I ara li ha arribat una proposta que sembla atraure'l: la de ser comentarista de TV durant la pròxima Eurocopa per a BBC o per a ITV. Seria una manera de seguir lligat al futbol de primer nivell, però sense que això suposi conviure amb el ritme del dia a dia d'un entrenador d'elit.

El que passi una vegada finalitzi el campionat continental de seleccions és encara un misteri, però tot apunta que es mantindrà allunyat de les banquetes almenys un any. Per això, ja no és una opció per entrenar el Barça la temporada que ve.

Això sí, no han de saltar les alarmes, perquè el que és clar és que això és tan sols un alt al camí. Jürgen Klopp tornarà a dirigir un gran club europeu. Només necessita una mica de merescut descans.