Muntatge del Power Horse Stadium, amb Rubi a l'esquerra de la imatge i l'escut de la UD Almeria a dalt a l'esquerra

Els motius pels quals Rubi encara no ha signat amb la UD Almeria

La tornada del tècnic català a l'Almeria pendent d'uns detalls

Després de 2 temporades a primera divisió l'Almeria certificava el descens a la Lliga Hypermotion diverses jornades abans de la finalització del campionat regular. Pepe Mel va arribar al club amb la missió de salvar un equip que en l'última jornada va salvar el fanalet vermell golejant 6 a 1 el Cadis CF.

Ja immersos al mes de juny, el club andalús ha de fer una reestructuració de tota la parcel·la esportiva per mirar de tornar l'equip a primera divisió com més aviat millor. I tot plegat passa, principalment, per qui dirigirà l'equip.

La figura de Rubi, que ja va ser entrenador de l'Almeria entre el 2021 i el 2023, és una de les apostes clares de Turki Al-Sheikh per mirar de reflotar l'equip, però les possibilitats de veure Rubí dirigint el quadre almerienc depèn de diversos factors ara mateix.

Rubi, pendent de la configuració de la plantilla

El tècnic de Vilassar de Mar està molt pendent dels moviments que farà el club amb vista a configurar una plantilla amb opcions reals de tornar a primera divisió l'any que ve, segons apunten des de Conjunto Indálico.

L'arribada de Rubi en la seva segona etapa a l'Almeria depèn també, en bona mesura del vistiplau que del seu president, Turki Al-Sheikh que ja va demanar a Rubí una vegada destituït Vicente Moreno a meitat de temporada, quan es va optar per Gaizka Garitano i, finalment, per Pepe Mel.

El llegat de Rubi a Almeria

Rubi ha deixat empremta en el conjunt Indálico, ja que va agafar l'equip en la segona divisió el 28 d'abril del 2021 reemplaçant José Gómez. El 29 de maig de 2022 Rubi tornava al club almerienc a la màxima categoria del futbol espanyol .

La temporada següent, la 2022/2023, Rubi va fer un gran treball amb un dels pressupostos més modestos de primera i va aconseguir la permanència, deixant a l'equip un punt per sobre del descens en un final de campionat frenètic. El 4 de juny del 2023, i amb l'equip salvat, el mateix Rubi va anunciar que abandonava la banqueta del club andalús.

Rubi, un entrenador versàtil

El bon fer de Rubi a Almeria i el bon record que va deixar del seu pas pel Power Horse Stadiuem fa que tingui moltes paperetes de ser l'escollit per comandar l'equip la propera campanya.

Rubi ha treballat en diversos equips professionals com Girona, Valladolid, Espanyol, Llevant, Sporting de Gijón, Osca, Betis i ha format part de l'staff del Barça del Tata Martino. Als 54 anys, l'entrenador català compleix de sobres els requisits per tornar per segona vegada l'Almeria a primera.

Rubi destaca per ser un entrenador molt versàtil en la seva estructura de joc, ja que si al principi li agrada sortir amb un 4-3-3 i amb el control de l'esfèric, sortint jugat des del darrere, tampoc escatima la variant de replegar-se, cedir el control al rival i sortir en transicions verticals a la contra, executant un joc més directe.

Rubi és el favorit per liderar la reconstrucció de l'Almeria, i només els moviments en fitxatges que faci el club del Turki Al-Sheikh i la seva aprovació final dictaminaran si Rubi inicia una segona etapa al club que va portar a primera a la seva última etapa.