El motiu pel qual al Dortmund li convé perdre la Champions davant del Reial Madrid

Wembley acollirà la final l'1 de juny

El futbol és l'esport mundial per antonomàsia, però de tant en tant ens deixa algunes històries o peculiaritats que el converteixen cada cop més en surrealista. Una de les últimes que ha aparegut està relacionada amb la final de la Champions League, que aquest any disputaran Borussia Dortmund i el Reial Madrid.

Els alemanys van eliminar el PSG a les semifinals de la competició, mentre que els merengues van fer el mateix amb el Bayern. Amb tot, tots dos estan citats el pròxim 1 de juny per disputar la gran final. Més enllà del que hi ha en joc, en aquest partit sorgeixen molts al·licients que li aporten encara més saó.

Un d'ells, per exemple, és que és el darrer partit de groc d'una llegenda del Dortmund com Marco Reus. Tot i això, en els últims dies s'ha conegut un altre detall sobre el xoc que no ha deixat indiferent ningú. I és que l'equip de Renània del Nord-Westfàlia podria guanyar més diners si perd la final que si la guanya.

Majors beneficis econòmics en cas de derrota per al Dortmund

Cal tenir en compte que el campió de la Champions League s'embutxaca com a premi, a més del trofeu, 20 milions d'euros. El subcampió, per la seva banda, en rep 15. Tot i això, l'elenc alemany podria rebre 25 'quilos', a més dels 15 del perdedor, si el Reial Madrid conquereix la 15a.

Fa uns mesos, quan els dos clubs van negociar pel fitxatge de Jude Bellingham, que militava al Dortmund, van acordar incloure certes variables als més de 100 milions inicials que va pagar Florentino Pérez. Una d'aquestes establia que, si el Reial Madrid es proclamava campió de la Champions League, havien de pagar 25 milions als germans.

Així, els de l'oest alemany sortirien guanyant econòmicament si perden la final, encara que, evidentment, només si parlem d'ingressos directes. Més enllà d'aquests 20 'quilos' de compensació, el campió de la competició rep molts més diners de manera indirecta (nous patrocinadors i acords amb els actuals, entre altres coses).