Ilaix Moriba a Coliseum Alfonso Pérez

El missatge d'Ilaix que sorprendrà els aficionats del Barça

El jugador del planter del club culer afronta una nova aventura al Getafe i va sorprendre amb les seves declaracions a la presentació

Ilaix Moriba és un d'aquells joves jugadors del Barça que prometen un futbol d'escàndol, però que acaben encallant-se quan abandonen l'entitat catalana. El guineà va arribar el 2010 a La Masia i, a poc a poc, va anar pujant de categoria fins a arribar a debutar amb el primer equip el gener del 2021. A partir d'aquí, va anar tenint una mica més de protagonisme amb el Barça, encara que ho alternava amb el filial.

Amb tot, aquell mateix estiu, atesa la seva enorme projecció, li va arribar una oferta de l'RB Leipzig i va decidir acceptar-la i abandonar el Barça. Aleshores, el guineà tenia 18 anys i una il·lusionant carrera al davant. Ara, més de tres temporades després, ha reconegut que no va estar del tot encertat en aquella decisió.

En la presentació oficial amb el Getafe a principis del mes de febrer, Ilaix Moriba va parlar amb el cor per expressar les seves sensacions. " Vaig tenir errors i ara estic en un moment en què vull que tothom vegi el jugador que va veure", va confessar el migcampista.

Ilaix Moriba - Defensive Skills, Tackles & Passes - 2023

La seva arribada al Getafe i la importància de Bordalàs a la seva carrera

Després de passar aquest primer tram de temporada a Leipzig, on no ha tingut protagonisme, ha arribat ara en qualitat de cedit a Getafe fins a final d'aquest curs. No ha jugat ni un minut amb l'equip de Marco Rose i necessitava una nova oportunitat on continuar progressant. I al guineà no se li acudia una millor opció que la de tornar a ser dirigit per un dels tècnics que més influència ha tingut a la seva carrera.

Ilaix Moriba va arribar a manera de préstec al València el gener del 2022 per disputar el darrer tram de la temporada 2021/22. Aleshores, José Bordalás era l'entrenador de l'equip che. Amb ell, va tornar a treure la seva millor versió sobre el verd, tant ofensiva com defensivament, i es va instaurar a la medul·lar valencianista.

Durant aquells sis mesos va disputar 18 partits sota els comandaments del tècnic alacantí i fins i tot va arribar a disputar la final de la Copa del Rei. En aquest duel va brindar una gran assistència, però, així i tot, l'equip de la capital del Túria va caure derrotat a la tanda de penals. Tan bona va ser l'aventura a Mestalla que, de fet, va repetir cessió la campanya següent, encara que, això sí, aquesta vegada sense Bordalàs i a un nivell notablement inferior.

Així doncs, el guineà va voler agrair-li al míster la rellevància que ha tingut a la seva carrera en la seva presentació amb el Getafe. "És algú a qui li he d'agrair molt. Tot i el mal moment que vaig passar, va saber treure el millor de mi i motivar-me. Hi va haver moments en què vaig perdre la confiança en mi i espero que ara tornem a fer-ho. És un dels millors o el millor entrenador que he tingut. Vinc amb ganes de donar-ho tot per ell perquè han confiat en mi", va declarar.

Amb tot, Ilaix Moriba té ara l'oportunitat de tornar a mostrar la seva millor versió en una nova cessió a un equip de Bordalàs. El migcampista jugarà fins que s'acabi aquesta temporada en un Getafe que lluita per donar la sorpresa i ficar-se en llocs de Conference League.