Muntatge amb una imatge de Joan Laporta al despatx. A la cantonada inferior esquerra, dins d'un cercle i difuminat, el jugador referenciat a la notícia

El central del Barça que està sentenciat: Sortida a l'estiu

Encara que queden uns mesos perquè s'acabi la temporada, la decisió ja està presa

Tot i que encara resten uns mesos de competició, la cúpula directiva del Barça ja comença a treballar per poder confeccionar una plantilla més temible que l'actual de cara a la temporada que ve. La situació financera és un handicap important amb què Joan Laporta i Deco hauran de bregar , però, tot i així, confien poder armar un potent equip i incorporar futbolistes de primer nivell. Per això, abans hauran de sortir alguns dels integrants de l'actual planter i ja s'està posant el cartell de transferible sobre algun d'ells.

Una de les parcel·les en què el Barça està patint més aquesta temporada és a la defensiva. Els defenses culers han perdut la condició d'infranquejables i ja no transmeten la mateixa seguretat ni intensitat que abans.

Sense anar més lluny, gran part del mèrit de l'èxit del curs passat, en què els blaugranes van aconseguir un doblet (LaLiga i la Supercopa d'Espanya), va residir precisament a la defensa, ja que els catalans van ser, amb molta diferència, l'equip menys golejat de tota la taula i amb prou feines els van anotar 20 gols en els 38 partits, gairebé la meitat que el segon classificat, el Reial Madrid, que en va encaixar 36.

A hores d'ara de la present campanya ja han superat aquest registre i els arquers blaugranes, Ter Stegen i Iñaki Peña, han hagut de recollir la pilota del fons de les malles en 33 ocasions en els 24 xocs de LaLiga disputats fins ara. Són els mateixos gols rebuts que un Cadis que habita en llocs de descens i, de fet, el Barça és el setè equip més golejat de la taula. Aquestes xifres no fan més que demostrar que alguna cosa ha de canviar a la parcel·la defensiva si volen tornar a lluitar per títols.

Amb tot, es planeja, igual que aquesta temporada, disposar de quatre defensors centrals de primer nivell el proper curs. Com ja s'ha decidit repescar el del planter Chadi Riad, ara al Betis, això implica que algun dels actuals defensors s'haurà de buscar equip.

MÍCHEL se RINDE a ERIC GARCÍA, habla de su NIVEL y su SECRETO para FICHARLE

Un d'ells, per exemple, serà Eric García, que retornarà a l'entitat blaugrana a l'estiu un cop s'acabi la cessió al Girona. Aquest préstec a l'equip del nord de Catalunya està servint el de Granollers per apujar el valor de mercat i això són bones notícies per al Barça, que podria rebre uns 15 milions d'euros per la venda.

Possibles destinacions d'Eric Garcia

Eric García s'ha consagrat com a imprescindible en els esquemes de l'equip revelació de LaLiga i Míchel hi veu un central indiscutible i fonamental. És per això que, com que el Girona també haurà d'armar un equip competitiu, tenint en compte que, tret de sorpresa majúscula, jugarà Champions League, pretén quedar-se amb el defensa. A més, Barça i Girona mantenen una bona relació i això pot ajudar els de Montilivi a continuar comptant amb una de les peces més clau.