Muntatge amb l'Estadi Johan Cruyff, Ingrid Engen al centre de la imatge i un cercle a dalt a la dreta amb Mapi León

FOTO: Mapi León i Ingrid Engen celebren la tercera Champions del Barça Femení

La imbatible parella de centrals blaugrana va celebrar amb magnificència el títol aconseguit a Bilbao

Molt probablement no són el focus principal d'atenció d'aquest Barça, amb Aitana, Alexia, Rölfo, Hansen i companyia, però el que sí que és cert és que el Barça femení té una parella de centrals incombustible que tant dins com fora del camp s'entenen a les mil meravelles.

Bona part de l'èxit aconseguit dissabte passat al nou San Mamés davant el tot poderós Olympique de Lió, és en bona mesura pel tàndem que formen en defensa l'aragonesa Mapi León i la internacional noruega Ingrid Engen.

La reconversió a central

Però si hi ha alguna cosa de particular en aquesta parella perfecta és que totes dues d'origen no eren centrals. Engen va arribar al Barça la temporada 2021/2022 procedent del Wolfsburg com a mig centre, que és la posició en què sempre havia estat jugant i que la va catapultar al futbol alemany i a la selecció amb la seva explosió al Rosenborg noruec.

Mapi León, per la seva banda, jugava en els seus inicis al llavors Prainsa Zaragoza, equip de la seva terra, com a lateral esquerra. Una lateral molt completa en atac com a defensa. Però el seu fitxatge per l'Atlètic de Madrid la va acabar ubicant al central i que ja no ha deixat fins avui.

Mapi ja és una de les veteranes del Barça, i és que als 28 anys ja acumula 7 temporades al Barça, i cal ressaltar que aquest ha estat un any complicat per a ella ja que va patir un trencament del menisc extern del genoll dret i que la va obligar a sotmetre's a tractament quirúrgic . Mapi, ha estat al dic sec la meitat de la temporada, però ha pogut acabar estant disponible per al tècnic Jonatan Giráldez per als 2 partits de lliga intranscendents que queden a les culers.

Un any més de blaugrana

La central noruega Ingrid Engen té contracte fins al juny del 2025 amb la qual cosa l'any que ve , el Barça haurà d'abordar la seva prolongació ja que ha estat una de les centrals indiscutibles a l'esquema de Jonatan Giráldez aquesta campanya. Engen s'ha erigit com la líder de la defensa culer amb 21 partits disputats .

Mapi, que va ampliar fa uns mesos la seva vinculació amb el Barça, vestirà l'elàstica culer fins al juny del 2026 quan tingui 30 anys , sent una de les peces fonamentals a l'esquema del nou tècnic blaugrana. La seva jerarquia, caràcter competitiu i qualitat amb la sortida de pilota la fan una de les millors centrals del món que, juntament amb la seva inseparable parella, Ingid Engen fan un dels millors tàndems d'Europa.

Mapi León and Ingrid Engen: A Happy Couple!!