Foto amb Josep Pedrerol entrevistant el president del Reial Betis, Manuel Ruiz de Lopera

[VÍDEO]: Quan Manuel Ruiz de Lopera va plantar cara a Josep Pedrerol

L'expresident del Betis, mort recentment, va ser capaç de plantar cara a Josep Pedrerol

Manuel Ruiz de Lopera va ser el president del Reial Betis des del 1992 fins al 2010, una etapa en què el Betis va viure la seva conversió a Societat Anònima Esportiva, en què va destacar la Copa del Rei aconseguida el 2005 i les classificacions de l'equip andalús per a les competicions europees.

Lopera va morir diumenge passat a Sevilla als 79 anys a causa d'un problema intestinal. Al començament d'aquest any, el també empresari va ser ingressat per un quadre de diverticulitis. L'11 de març va tornar a ser hospitalitzat pel mateix motiu. Va rebre l'alta fa deu dies, però el seu estat de salut era molt precari. Finalment, va morir a casa seva diumenge a la nit de rams per complicacions de la seva malaltia.

La seva topada amb Josep Pedrerol a la llotja del Benito Villamarín

Lopera va protagonitzar un dels moments més tensos de la història del periodisme espanyol, quan després del partit que el Reial Betis va disputar contra el FC Barcelona al Benito Villamarín, l'equip andalús va viure com els blaugranes li remuntaven un 2 a 0 a favor per acabar caient per 2 a 4 al novembre de l'any 2001.

El reporter a la llotja bètica per a Canal +, un joveníssim Josep Pedrerol, va entrevistar l'empresari després de la trobada preguntant-li davant les càmeres: "Vostè guanyava 2-0 i no el sorprèn perdre 2-4?", va insistir el periodista en repetides ocasions . "No, podia perdre i podia guanyar", va respondre el president.

Però el moment més tens va ser quan Lopera li va dir: "Fixeu-vos si els andalusos som gilipolles que, per defensar-los a vosaltres, el canal nostre és al carrer i vosaltres sou aquí a dins", va continuar, per deixar després amb la paraula a la boca al periodista en marxar de l'entrevista amb un 'bona nit'".

Josep Pedrerol, un dels periodistes més hostils del periodisme espanyol

Josep Pedrerol acumula una llarga experiència als mitjans de comunicació. Va començar amb tan sols 19 anys a Ràdio Barcelona i la Cadena SER. Però on va fer el salt a la fama va ser quan va fitxar per Canal + l'any 1990. Entre el 1997 i el 2004 va presentar, juntament amb el ja mort Michael Robinson, el famós programa ''El Dia Després''.

Però el seu major èxit no arribaria fins al 2008 quan va estrenar el programa 'Punto Pelota' al canal Intereconomia i que el periodista català va dirigir durant 5 temporades. El seu to bel·ligerant amb diferents persones que no estaven alineades amb ell ho van destacar ràpidament. El 2013 passa a trucar el programa de tertúlia noctura ''El Xiringuito de Jugones'' i que s'emet, actualment, al canal Mega.

Pedrerol s'enganxa amb Gerard Piqué

Un dels moments més àlgids de Josep Pedrerol va ser quan no va callar les crítiques al futbolista del FC Barcelona, Gerard Piqué. Pedrerol va dir sobre Piqué: "Els jugadors parlen amb youtubers, gent de Twich... Hem arribat a un punt que el jugador fa el que vol. No compensa anar en un programa de TV on li facin preguntes que no li vinguin de gust contestar' '.

Aquest fet va suscitar la resposta del central del Barça desaprovant les paraules del periodista, ja que Pedrerol li va contestar: "L'expressió endarrerit és molt desafortunada. Molt desafortunada. Si Piqué ens vol criticar que ens critiqui. També ho critico jo a ell quan Mbappé ho sobrepassa i Piqué ho ha d'agafar de la samarreta perquè se'n va. Piqué fa el ridícul en un camp de futbol. Però Piqué ens veu molt i els ho agraeixo".

Finalment, Pedrerol ha tingut els seus més i els seus menys amb TV3 i les crítiques satíriques que li fan al mitjà de comunicació català. Pedrerol tampoc les ha paït gaire bé quan va afirmar: "A la gent divertida no la suporto, els que sempre estan fent broma. A TV3 hi ha molts divertits que presenten programes. La majoria no em feu gràcia".