Akira Toriyama a una foto antiga. A la dreta, una bola de drac de 1 estrella

[VÍDEO]: L'homenatge del RCD Espanyol a Akira Toriyama que uneix periquitos i culers

El RCD Espanyol rendeix tribut a Akira Toriyama, un dels pioners del manga al món

El passat dia 1 de març va morir Akira Toriyama als 68 anys, a causa d'una hematoma subdural aguda, i que va deixar orfe tothom del manga. I és que Toriyama serà sempre recordat per les seves creacions com la sèrie de màniga Dr. Slump'' o ''Bola de Drac'' i que tants seguidors va tenir a Espanya durant la dècada dels 80 i 90 del segle passat.

''Bola de Drac'', un dels seus majors èxits professionals

Però si per alguna cosa quedarà a la retina de la gent el nom d'Akira Toriyama és, en bona mesura, pel gran èxit que va collir la sèrie ''Bola de Drac'' i que va arribar a fer el salt al món dels videojocs generant unes grans expectatives i volum de vendes al nostre país.

Després de la conclusió de ''Dr. Slump'', l'any 1983, Toriyama va començar a escriure una història curta anomenada ''Dragon Boy'', que poc després va passar a reanomenar ''Bola de Drac''. El seu argument principal consistia en les aventures de Son Gokū i els seus amics, enmig de la recerca de les set esferes màgiques del Drac (Dragon Balls), la unió de les quals invocava la presència del déu drac Shenlong, qui podia concedir desitjos a qui les aconseguís ajuntar. Aquesta obra ho va fer immensament popular al Japó ia l'estranger.

A partir de 1996 va passar a anomenar-se ''Dragon Ball Z'' on el protagonista principal, Son Gokü ja era adult i mostrava les seves diferents aventures i lluites a la recerca de les màgiques boles. Tot i que va tenir una bona acceptació al mercat, Toriyama es va acabar desvinculant del projecte i ja no va participar en l'última versió de la saga de màniga que va passar a anomenar-se Dragon Ball GT.

El 2012 va tornar ''Bola de drac''

Toriyama va decidir rescatar la tan popular sèrie i que el va catapultar a la fama, quan l'any 2012 va anunciar la creació de la pel·lícula ''Dragon Ball Z: Battle of Gods'', en què Toriyama va estar involucrat per a la seva elaboració. La cinta va marcar el primer film en cinemes en 17 anys, i la primera vegada que Toriyama va participar en una en les etapes inicials d'escriptura.

Homenatge del RCD Espanyol a Akira Toriyama

El ressò de la pèrdua de Toriyama va ser tan profund que els seus seguidors més fidels de tot el món van lamentar la seva pèrdua. I més en concret, el RCD Espanyol va decidir rendir-li un gran tribut i homenatge al mític creador de màniga en els instants previs al partit que l'enfrontaria al Tenerife.

La megafonia de l'Stage Front Stadium va reproduir una de les sintonies de la sèrie ''Bola de Drac'', combinat amb un magnífic joc de llums i que va posar dempeus tota la parròquia periquita. Una acció que des de les xarxes socials molts aficionats de l'etern rival ciutadà, el FC Barcelona, no van trigar a felicitar l'Espanyol per la seva gran iniciativa. Un gest que va unir culers i periquitos, entorn de la figura tan estimada d'Akira Toriyama.

L'Espanyol acabaria empatant a 1 gol el seu matx amb el Tenerife, i que suposa la primera ensopegada per al nou entrenador, Manolo González, després d'estrenar-se amb victòria a La Romareda de Saragossa a la passada jornada. En espera dels resultats que es donin aquest diumenge, l'Espanyol roman en segona posició a 6 punts del Leganés, que és el líder sòlid de la Lliga Hypermotion.