Nou fitxatge del Mallorca subjectant una bandera del Japó

El Mallorca torna a pescar al Japó

Fitxatge de gran entitat per als bermellons

El Reial Mallorca ha tornat a mirar cap al mercat japonès per reforçar la seva plantilla amb la incorporació de Takuma Asano, procedent del VfL Bochum. Aquest fitxatge reforça l'aposta de l'equip balear per talents asiàtics, una estratègia que ja havia donat fruits en el passat.

Takuma Asano, de 29 anys, arriba al Mallorca després d'una destacada temporada 2023/24 al Bochum, on va demostrar ser un atacant versàtil i eficient. Durant aquesta campanya, Asano va participar en 29 partits de la Bundesliga, anotant 9 gols, xifres que reflecteixen el seu impacte en el joc ofensiu de l'equip alemany. Tot i això, malgrat el seu bon rendiment, el Bochum no va poder retenir-lo a causa de diferències contractuals i a la intenció del jugador de buscar nous desafiaments en la seva carrera.

El fitxatge d'Asano pel Mallorca s'ha concretat sota unes condicions favorables per a les dues parts. El jugador japonès ha signat un contracte per dos anys, fins al 2026, i ha arribat de franc.

L'estil de joc d'Asano es caracteritza per la seva rapidesa, agilitat i habilitat per desbordar als darrers metres del camp. Aquestes qualitats el converteixen en una amenaça constant per a les defenses rivals. El futbolista de Komono, doncs, es converteix en el primer gran fitxatge de la il·lusionant era de Jagoba Arrasate a Son Moix.

Màgia nipona a Son Moix per quarta vegada

L'arribada de Takuma Asano al Mallorca també reviu la història del club amb els jugadors japonesos. Abans, tres futbolistes nipons han vestit la samarreta bermellona: Yoshito Okubo, Akihiro Ienaga i Take Kubo. Cadascun va deixar la seva empremta al club en diferents èpoques, i Asano espera continuar amb aquesta tradició, aportant el seu talent i experiència a l'equip.

La trajectòria d'Asano inclou passos importants per clubs europeus com l'Arsenal, on va estar sota contracte encara que no va arribar a debutar, ja que va marxar cedit primer a l'Stuttgart, on va començar a forjar la seva reputació a Europa. Els 'gunners' el van treure a manera de préstec després al Hannover 96 i el Partizán de Belgrad va pagar 1 milió per ell el 2019. La seva adaptació a diferents lligues i estils de joc li permetrà integrar-se ràpidament al futbol espanyol i aportar des del primer moment .

En una competició tan àrdua i competitiva com ho és la Bundesliga, Takuma Asano pot presumir d'haver disputat 103 duels, en què ha anotat 13 gols i 7 assistències. A més, ja s'ha enfundat en mig centenar d'ocasions la carcassa de la selecció absoluta nipona.