Possible fitxatge del RCD Mallorca i Son Moix de fons

El Mallorca prepara un retorn

Aquest fitxatge arribaria per suplir la baixa de Pablo Maffeo

Ha estat una temporada amb més ombres que llums per al RCD Mallorca. Els llums han albirat amb molta força, ja que els bermellons es van classificar per a la gran final de la Copa del Rei, encara que la van perdre. Tot i això, en lliga han deixat molts dubtes i fins i tot han coquetejat amb el descens.

El del 2024 s'antulla com un estiu de molts canvis a Son Moix. Sense anar més lluny, el cos tècnic ha canviat rotundament amb la marxa de Javier Aguirre i l'arribada de Jagoba Arrasate. Però pel que fa a la plantilla també es produiran alguns relleus.

Per exemple, Pablo Maffeo ja va comunicar al club fa unes quantes setmanes que no tenia intenció de perllongar la seva estada a La Palma més enllà d'aquest estiu. Per això, Pablo Ortells, el director esportiu del club, ja està submergit en les tasques de trobar-hi un relleu. I un dels noms que es barregen, segons algunes informacions, és Mateu Morey.

El futbolista de 24 anys, nascut precisament a La Palma de Mallorca l'any 2000, ha acabat la seva vinculació contractual amb el Borussia Dortmund. Per tant, ara és agent lliure i pot fitxar de forma gratuïta per l'equip que prefereixi. I s'ha deixat estimar pel seu primer club formatiu, el Mallorca.

Aventura dramàtica a Dortmund

Mateu Morey, com dèiem, va començar el seu camí futbolístic a les categories inferiors del club bermelló. Després, el 2015, amb 15 anys, va posar rumb a La Masia per integrar el Juvenil B del Barça. I quatre anys després, el 2019, va fitxar pel Borussia Dortmund.

Va arribar a Renània del Nord-Westfàlia amb l'etiqueta de futbolista molt prometedor amb una projecció tremenda. Tot i això, les lesions no li han donat treva i no li han permès triomfar amb l'equip teutó. Tot just ha pogut disputar 32 duels amb el primer equip del Dortmund en aquests quatre anys.

I ara, el club alemany ha decidit no renovar el seu contracte, que vencia el 30 de juny d'aquest 2024. Ho va anunciar, certament afligit, el director esportiu, Sebastian Kehl, en roda de premsa. "El cas de Mateu és una pena, va tenir molta mala sort amb les lesions i mai no va poder demostrar el que podia fer durant un període de temps més llarg. Li hem informat que no renovarem el seu contracte", va confessar.

I ara què?

Mateu Morey, doncs, ha passat a formar part de l'agència lliure des de l'1 de juliol i ara busca una nova aventura per embarcar-se. I els primers rumors ja l'estan situant a Son Moix a partir del proper curs. Encara no ha transcendit més informació i de moment sembla que els directius mallorquins encara valoren la viabilitat del seu fitxatge.

Mentrestant, Mateu Morey ja ha deixat entreveure més d'una vegada el seu gran desig de retornar al Mallorca. Ho va fer, per exemple, en una entrevista a finals de maig amb la televisió balear IB3. “La meva prioritat és tornar a prop de casa, a Espanya; Fa molt de temps que estic fora”, va començar dient.

I després va afegir: "Sempre he dit que el Mallorca tindrà un lloc molt especial dins del meu cor i al de la meva família. El futbol va molt ràpid i mai se sap què pot passar, però seria molt especial tornar a vestir la samarreta del Mallorca”. Tot i que, això sí, també va reconèixer que "encara no hi ha hagut contactes".