Futbolistes de l'Athletic Club de Bilbao durant un partit de futbol

Una llegenda de l'Athletic de Bilbao podria abandonar el club a final de temporada

Si es queda podria continuar trencant rècords

Iker Muniain és un dels millors jugadors de la història de l'Athletic Club. El mitjapunta basc és el jugador amb més partits de la història del club, amb 551 enfrontaments. Les últimes temporades ha estat fonamental per als èxits de l'Athletic, de fet, és el capità del conjunt. Muniain va debutar el juliol del 2009 a la fase prèvia de l'Europa League davant el Young Boys i des d'aquell moment ha estat titular indiscutible en totes les temporades. Això ha canviat aquesta temporada. Muniain només ha jugat 16 partits aquesta temporada i en 7 ha estat titular.

Muniain s'ha vist relegat a un rol secundari i, fins i tot, Valverde no li treu en moments importants, com al partit de la Copa del Rei contra el Barça. Segons diverses fonts, Muniain està assumint aquest rol a la perfecció i és un exemple a seguir. El jugador navarrès acaba contracte aquesta temporada i la seva continuïtat és a l'aire. Des del club aposten per mantenir-lo algunes temporades més, ja que, més enllà de ser un emblema del club, encara té molta qualitat a les botes i pot ser de molta ajuda en alguns trams.

Això sí, el nou contracte podria oferir una renovació a la baixa en relació amb el protagonisme actual. Una cosa semblant al que va passar amb Raúl García al seu moment. Algunes fonts asseguren que Muniain acceptaria amb tota naturalitat. Muniain sempre ha expressat el seu desig de ser un 'One Club Man'. Un altre fet que podria decantar la balança a favor o en contra de l'extensió del contracte és si l'Atheltic s'acaba classificant per a Europa.

Iker Muniain Deserves to be Seen in 2022 !

El club basc no disputa competició europea des del març del 2018, quan va caure als vuitens de final de l'Europa League contra l'Olympique de Marsella, que aquell any seria finalista de la competició. Són molts anys sense que un club històric com l'Athletic Club jugui competició europea. Aquest any aquest era l'objectiu i, de moment, van per bon camí. Estan a tres partits de guanyar la Copa del Rei , la qual els donaria accés a Europa League.

A més, a la lliga són cinquens amb 42 punts de 66, estan a dos punts de les places de Champions League amb un partit més i té sis punts més que el sisè classificat. El fet de jugar tres partits per setmana podria suposar que l'Atheltic necessités Muniain per donar descans.

Sens dubte serà un culebrot que mantindrà l'afició de l'Athletic Club en suspens durant molts mesos. De moment, ni el jugador ni és necessari membre del club s'han pronunciat respecte al futur del 10. Tal com hem comentat, tot apunta que l'Atheltic oferirà una renovació a la baixa i haurà de ser Muniain qui decideixi si continuar al club de la seva vida o tastar una nova experiència en un club nou.

Encara que són rumors puntuals, Osasuna i Olympique de Marsella estarien molt atents al futur del navarrès, el qual es caracteritza per ser un jugador molt creatiu, per aguantar molt bé la pilota, per tenir molt bona última passada, per tenir un guant al peu i per ser molt tècnic. Amb l'Athletic Club ha fet 74 gols i ha repartit 55 assistències. La temporada passada es va quedar sense marcar a la lliga i això va provocar que es trenqués la ratxa de 13 temporades consecutives marcant.