Muntatge amb una imatge del moment de la lesió de Diakhaby ia l'esquerra una emoticona d'ensurt

La lesió més cruel i impactant de la temporada: Quan tornarà Diakhaby?

Diakhaby es va lesionar de gravetat en el matx que va enfrontar ahir el València contra el Reial Madrid

El partit de lliga entre el València CF i el Reial Madrid no va estar exempt de polèmica ni d'accions desafortunades com la que va protagonitzar Mouctar Diakhaby a la segona part del matx. I més concretament quan l'infortuni es va aliar amb el futbolista francès quan en una acció del tot fortuïta, Tchouaméni li va caure a sobre del genoll.

Això va provocar una greu lesió que, segons els primers informes mèdics, apunta a una dislocació del genoll dret i que podria mantenir-lo de baixa aproximadament al voltant d'un any. Fatal notícia sens dubte per al quadre de Baraja que va veure com el Reial Madrid aconseguia igualar un partit que els valencianistes guanyaven per 2 a 0 fins a gairebé la finalització de la primera part.

El primer comunicat oficial del club assegura textualment que : "El jugador Mouctar Diakhaby va patir una dislocació del genoll dret en el partit disputat ahir dissabte a Mestalla davant el Reial Madrid CF. Després d'una primera atenció mèdica, el central valencianista ha estat ingressat al hospital per a control clínic i està pendent de la realització de noves proves".

Diakhaby, pendent de més proves

En un primer moment, el jugador del València va ser traslladat en ambulància a l'hospital on li van fer les primeres exploracions i que van confirmar la dislocació del genoll. És una lesió molt esquinçadora en què l'os de la cuixa surt de la posició de la canyella. A més, aquest tipus de lesió també pot causar un esquinçament dels lligaments del genoll o danys als mateixos nervis.

🚨LA TERRORIFICA LESIÓN de Diakhaby - SE ACABO SU CARRERA - LA TERRIBLE REACCIÓN DE TODO EL MUNDO

Sens dubte, és una lesió molt aparatosa i que de bones a primera impacta en veure la posició en què queda el genoll dislocat del jugador en qüestió. En un primer moment, i per tractar ràpidament aquesta lesió, s'ha de subministrar analgèsics al futbolista per alleujar la inflamació per , tot seguit, el metge o un altre professional de la salut llisqui la ròtula al seu lloc mentre s'estira la cama afectada. Una lesió molt aparatosa i que requereix un any de tractament i rehabilitació per tornar en condicions òptimes als terrenys de joc.

Luciano Santos d'Argentins Junior també va patir la mateixa lesió

El cas de Diakhaby no és l'únic al món del futbol per desgràcia. I és que altres jugadors també han patit lesions similars de manera recent, i un és el futbolista d'Argentinos Junior, Luciano Santos. Santos va patir una luxació de genoll el mes d'agost del 2023 en un partit de la Copa Libertadores.

El futbolista argentí se'l van estimar 10 mesos de baixa i un dels metges de l'equip, Marcelo López, va advertir no només de la gravetat de la lesió sinó també de les complicacions que es poden patir després d'una dislocació de genoll.

López va afirmar que "la gravetat no només és donada per la lesió de múltiples lligaments, que faria requerir més d'una cirurgia, sinó també de la possibilitat de lesionar l'artèria poplítea, que exigiria una cirurgia vascular d'urgència". Sens dubte, una complicació afegida que tots esperen que en el cas de Diakhaby no s'acabi donant i pugui tornar al verd com més aviat millor.