Amadou Coundoul, davanter de la UD Llanera, celebrant un gol

La jove perla que vol l'Sporting de Gijón

Signarà quatre temporades amb el club asturià

La vida, en un tres i no res, canvia a nivells insospitats. Un dia pots estar jugant en un equip de Tercera RFEF, la cinquena categoria del futbol espanyol, i al següent fitxar per un que batalla per pujar a Primera Divisió. Són salts tan inesperats com merescuts i s'aconsegueixen a base d'esforç, sacrifici i, en aquest cas, gols.

Amadou Coundoul serà jugador del Real Sporting en les pròximes setmanes, tal com asseguren diversos mitjans asturians, com La Nueva España, La Voz de Asturias o El Comercio . Als seus 21 anys (aquest maig en compleix 22), l'ariet senegalès de la UD Llanera ha anotat, de moment, 28 gols en 31 partits. Amb aquests registres, el jove davanter no només és el màxim golejador del Grup 2 de Tercera RFEF, sinó que ho és de les 18 lligues d'aquesta categoria.

Per aquest mateix motiu, el Real Sporting ja té pràcticament tancada la seva incorporació per a l'estiu i fins i tot podria deixar algun pessic econòmic a les arques de la modesta UD Llanera. L'equip de la Posada de Llanera ja té garantit l'ascens a la Segona RFEF, ja que és líder destacadíssim del grup, amb 84 punts collits dels 99 disputats fins ara. A més, acumula la barbaritat de 101 gols en 33 partits, una mitjana de més de 3 gols per duel.

El pla del Real Sporting amb Amadou Coundoul

Els mitjans anteriorment citats informen que hi havia diversos clubs del futbol professional interessats a aconseguir els serveis del senegalès. Tot i això, ell ha prioritzat per sobre de tot poder quedar-se a Astúries. I, en aquest ordre d'idees, la del Real Sporting era la proposta que més l'atreia.

L'entitat de Gijón té moltes esperances posades en aquest davanter d'1,94 metres d'alçada. Per això li han proposat un primer contracte de quatre anys. Això sí, en principi, les dues primeres temporades les jugarà amb el filial, tot i que farà pretemporada i no descarten donar-li alguna oportunitat amb el primer equip; tot depèn del nivell.

De fet, Amadou Coundoul ja figurava com un dels futbolistes monitoritzats pels observadors del Real Sporting des de fa uns anys, però el club no s'ha decidit a fer el pas definitiu fins ara. L'Sporting Atlètic, el filial, ha compartit el Grup 2 amb la UD Llanera i ho han pogut continuar estudiant de prop.

Amadou Coundoul és un davanter molt complet que es beneficia de la seva altura per anar bé en el joc aeri i de la gambada per ser perillós a l'espai. A més, és evident que té una relació estupenda amb el gol.