Joan Laporta entrevistat

Un altre jove crac argentí que sonava per al Barça acaba a la Premier League

Molts futbolistes ja no prioritzen el projecte esportiu del Barça d'un Xavi Hernández en hores baixes

Nou futbolista que s'escapa al FC Barcelona en aquest mercat d'hivern. Són molts els noms que sonen i alguns casos no passen de simples rumors però cada cop s'evidencia més que el Barça no és prioritat per a molts. Ho vam veure amb Echeverri, que va triar el Manchester City. Tot i que també altres futbolistes no han volgut esperar i han fitxat per altres equips encara que siguin de menor categoria que el conjunt entrenat per Xavi Hernández.

Un cas similar ha passat amb Valentín Barco, del qual ja us en parlem fa unes setmanes. El lateral esquerre argentí de 19 anys ha fitxat pel Brighton. Arriba procedent del Boca Juniors per 9 milions d'euros. El Brighton sempre ha estat molt pendent del mercat sud-americà i tenen moltes esperances posades en aquest jugador. El jugador estarà fora unes setmanes perquè estarà jugant el Preolímpic.

No només el Barça hi va estar interessat. L'interès de clubs europeus a Barco no va trigar a arribar. El 2022, es va parlar d'un interès del Getafe i la Juventus al jove futbolista.

Tot i que el club català té Alejandro Balde i el jove Héctor Font al lateral esquerre, no deixa de ser simptomàtic que ja siguin diversos els futbolistes que prefereixen altres opcions. Només si el club torna al bon joc, els joves – i no tan joves – futbolistes tindran ganes de venir sacrificant part de diners. Koundé o Andreas Christensen ho van fer. Ho farien ara?

Una altra perla de la prolífica pedrera argentina

Valentín Barco ha destacat principalment en la seva posició com a lateral esquerre, encara que també ha demostrat habilitat com a volant. Va començar la seva carrera a Boca Juniors, debutant al primer equip el 16 de juliol de 2021. Des de molt jove, va mostrar un talent excepcional, evidenciat en la seva participació en les categories juvenils de la selecció argentina, incloent la Sub-13 i Sub-15 . Tot i no poder participar en la selecció Sub-17 a causa de la cancel·lació de competicions per la pandèmia de Covid-19, Barco va ser convocat a la selecció Sub-20 amb només 17 anys, sent el jugador més jove en aquesta categoria en aquest moment.

A l'agost de 2022, Barco va guanyar el seu primer títol internacional amb la selecció argentina al Torneig internacional de futbol sub-20 de l'Alcúdia, on també va ser triat com el millor jugador del torneig.

Com juga?

A Boca Juniors, Barco es va anar guanyant un lloc a l'equip principal, destacant pel seu joc versàtil i la seva capacitat per exercir-se tant en defensa com en atac. Va començar jugant als juvenils i gradualment es va acostar a l'equip de Primera Divisió. Durant el seu temps a Boca, es va veure clara la seva habilitat per encarar els rivals i la seva destresa amb la pilota. Inicialment va jugar com a enganxament a les inferiors, però després es va traslladar a la posició de lateral esquerre, on es va destacar per la seva habilitat ofensiva i adaptabilitat defensiva.

Valentin Barco Skills that SHOCKED the World 🇦🇷