Muntatge amb Joan Laporta atenent la premsa en primer terme i amb Pep Guardiola en un cercle a la cantonada superior esquerra

Un tercer Joao al Barça? Laporta competeix amb el Manchester City per un futbolista

El club català competeix amb Pep Guardiola per endur-se un futur crac

Joao Neves podria ser un dels fitxatges estrella dels propers mercats, però no queda clar el club on aterraria. I és que els interessats, el Manchester City i el Barça, consideren la seva incorporació d'urgència, per la difícil situació que vénen arrossegant tant a nivell de plantilla com a nivell de resultat a les seves lligues respectives. El Barça veu com Girona i el Reial Madrid li passen la mà per la cara i el City viu una greu crisi, una de les més fortes amb Pep Guardiola a la banqueta, situada a 6 punts del líder i amb risc fins i tot de perdre plaça d'accés a la zona Champions . Així doncs, el nom del lusità ja és motiu de conversa tant a Barcelona com a Manchester.

Aquesta situació preocupa a l'Etihad Stadium, ja que no es poden permetre dependre tant d'un sol jugador. Ni Mateo Kovacic, ni John Stones o Kalvin Phillips rendeixen al seu nivell, fins al punt que es plantegen signar Joao Neves per donar una mica de descans a Rodri, un dels principals puntals de l'equip anglès.

El Barça atent al rendiment de Joao Neves

D'altra banda, hi ha el FC Barcelona. Des del Camp Nou han vist amb decepció que l'Oriol Romeu no està rendint com s'esperava. Per això també s'han plantejat el fitxatge del portuguès de 19 anys. De fet, Joan Laporta està disposat a seguir les recomanacions de Jorge Mendes, així que hi ha la possibilitat que es facin amb el migcampista abans que Pep Guardiola i el Manchester City puguin ni tan sols iniciar converses amb el jugador.

Joao Neves juga actualment al Benfica i ha emergit com una promesa al futbol europeu. Neves és conegut per la seva versatilitat al mig camp, mostrant habilitats tant en rols defensius com en posicions més avançades, darrere dels davanters o com un centrecampista central natural. També ha jugat en posicions més àmplies i ocasionalment com a lateral en situacions d'emergència. En termes d'estil de joc, Neves es destaca per ser un motor complet per al seu equip, involucrant-se activament tant amb la pilota com a la pressió sense pilota. Tot i no ser gaire alt, té un impressionant índex d'èxit en duels aeris. A més, és un hàbil driblador i passador, poques vegades perd la pilota i és capaç d'escollir el company d'equip adequat o escapolir-se d'un defensor.

João Neves 2023 - Amazing Skills, Goals & Assists | HD

Fàcil adaptació al Barça si finalment l'acaba fitxant

La seva adaptació a l'estil del Barcelona podria ser fluida, ja que el joc mostra una barreja de virtuts defensives i ofensives, un tret valuós per als centrecampistes en el sistema tàctic del Barça. La capacitat de Neves per mantenir la possessió, la seva intel·ligència al camp i la seva versatilitat tàctica el converteixen en un candidat ideal per a l'estil de joc basat en el control de la pilota i la pressió alta característica del Barcelona. Té contracte fins al 2028 i un valor de mercat de 20 milions d'euros, però és evident que el Benfica intentarà aprofitar la conjuntura per exigir més diners, com ha fet amb altres vendes importants com la de Darwin Núñez.