Joan Gaspart en una entrevista

Joan Gaspart dóna un consell a Laporta… ha de fer el contrari?

L'expresident trenca el silenci i opina sobre la sortida de Xavi Hernández

Ja és oficial. Xavi Hernández no serà l'entrenador del FC Barcelona la temporada 2023/2024 . Fa uns quants dies el Barça va assegurar que el futur de l'egarenc no es coneixeria fins després de la final de la Champions femenina contra l'Olympique de Lió, però la notícia no ha pogut esperar i s'ha conegut aquesta tarda. El Barça ha acomiadat el tècnic i ja busca substitut.

El sainet ha arribat el final. Bona part de l'afició barcelonista demanava a crits el cessament del tècnic. Els mals resultats i molts dubtes en el joc de l'equip impacientaven els culers, que es queixaven d'un tracte preferencial respecte de Ronald Koeman només per ser català i per ser un dels millors centrecampistes de la història del club.

Primer, Xavi va anunciar que no seguiria per decisió pròpia. Després va comunicar que seguia i es va presumir de la millora de l'equip al·legant que les seves paraules havien restat pressió al grup . Més tard la directiva va transmetre la seva voluntat de fer-lo fora, però al cap de pocs dies es va organitzar el sopar del sushi a casa de Joan Laporta, on les parts es van mirar als ulls, es van emocionar i van decidir seguir endavant.

Unes setmanes més tard, Xavi Hernández va sortir en roda de premsa i va incendiar el club. Va fer un "això és el que hi ha" com Ronald Koeman i va assegurar que la situació econòmica del club era de tot menys pròspera. Va deixar clar que no podria disposar dels fitxatges que voldria i es mostrava confiant a aixecar la situació i millorar-ne els resultats.

Reaccions a la sortida de Xavi Hernández

L'expresident i exvicepresident Joan Gaspart, fa uns dies, quan ja tothom coneixia la situació, va atendre els micròfons de "El 10 del Barça" , dirigit i presentat per Miguel Ángel Ruiz i va deixar clara la seva opinió sobre això. Segons el segon pitjor president de la història del club (el primer és Bartomeu), la decisió correspon a Laporta, però primer ha d'escoltar el parer de Deco.

"Deco és el professional. Laporta ha d'escoltar i, després, prendre una decisió consensuada amb la Junta", va començar.   " Sembla que tot ho decideix el president i això no és cert. Ho vam veure al tema Messi. Laporta volia que Messi continués al club, però el director econòmic, complint amb la seva missió, va dir que no per temes econòmics. El senyor Reverter va opinar que no s'havia de renovar i Laporta, contra la seva voluntat, va dir que no es podia renovar.

Pel que fa a les declaracions en roda de premsa, Gaspart va dir que. "Les declaracions de Xavi no em van apassionar. Estic a favor de la llibertat d'expressió, però l'entrenador del Barça ha de transmetre optimisme i esperança".

Bromes a les xarxes socials

Tenint en compte l'autor de les paraules, a les xarxes socials han aparegut bromes i comentaris qüestionant què ha de fer ara Joan Laporta. Ha de fer cas al vostre antecessor o ha de fer just el contrari per encertar?