Rubén Baraja i Cholo Simeone

Intercanvi de jugadors València-Atlètic: La proposta que convenç a tots dos

Tots dos clubs mantenen una bona relació

Atesa la complexa situació financera del València, a Rubén Baraja no li ha quedat cap altra que haver de trobar or en un pantà de fang. I ho ha aconseguit, vaja si ho ha fet. A l'estiu, la seva plantilla va quedar àmpliament damnificada per nombroses sortides que no van tenir la contraposició de noves arribades.

Amb tot, va haver de confiar en diversos jugadors del filial sense experiència en l'elit del futbol. I, malgrat això, a hores d'ara, quan amb prou feines resten cinc jornades per al final de la lliga, continua tenint el seu València en la baralla per endinsar-se en competició europea. I per això, els joves han fet un pas endavant inesperat, millorant les seves prestacions de manera extravagant.

Tant ha estat així que, de fet, alguns ja han cridat l'atenció de grans clubs del panorama europeu. Un dels més cotitzats en aquests moments és Christian Mosquera, central de 19 anys que ja és inamovible als esquemes del Pipo. Al València desitgen poder continuar comptant amb ell; tanmateix, també són conscients que la venda aquest estiu pot suposar la injecció de molts milions d'euros.

El que demana el València a l'Atlètic per Mosquera

En aquesta tessitura, un dels equips que més interès ha mostrat a Christian Mosquera és l'Atlètic de Madrid. Els del Cholo Simeone, davant la imminent sortida de Mario Hermoso i Savic, necessitaran sí o sí incorporar un defensa al seu planter al pròxim mercat de fitxatges. I el seu favorit és el jove defensor hispanocolombià del València; ja ha anat convocat amb la sub21 espanyola.

Aquest destacat defensor ha disputat ja 33 partits aquest curs amb el València, en què s'ha mostrat a un nivell excels. És alt, fort i es beneficia del seu físic per poder acudir impertèrrit al xoc i al tall. Amb tot, als 19 anys ja s'ha consagrat com un dels centrals més prometedors de la nostra lliga.

L'equip de Mestalla ha volgut aprofitar aquesta situació per sol·licitar a canvi un futbolista de la plantilla 'colchonera'. En primera instància, el jugador que ha requerit Corona a l'Atleti és Samuel Lino. L'atacant brasiler ja va poder vestir la carcassa che el curs passat a manera de préstec i va deixar molt bones sensacions, amb 8 gols i 3 assistències.

Tot i això, el Cholo Simeone ho ha rebutjat, ja que veu a Lino una figura clau en els seus esquemes. A canvi, ha ofert al València Rodrigo Riquelme, un jugador important però no tan transcendental com el brasiler. Als valencians no els sembla una mala idea i encara que actualment les negociacions per aquest bescanvi estan una mica estancades, el més probable és que es reprenguin en unes setmanes.