Muntatge amb l'estadi del Nou Mestalla en construcció, una emoticona plorant a dalt a l'esquerra i un cercle amb Peter Lim amunt a la dreta

Greu problema per a Peter Lim

El màxim mandatari del València CF rep un revés judicial que podria ser definitiu

El màxim mandatari del València CF, Peter Lim, ha patit un dels cops més durs des que a l'estiu del 2014 la seva empresa, Meriton Holdings, va aconseguir el paquet accionarial del club che i comencés una llarga travessia pel desert que no tornat al club a la seva època més daurada de principis del segle XXI.

🥵 ¿QUIEN es REALMENTE PETER LIM y POR QUÉ HA ARRUINADO al VALENCIA?

El València avui dia segueix lluitant per entrar a Europa via la Conference League en el que es preveu una dura batalla amb el Reial Betis a les 7 jornades que queden per optar a jugar a Europa la temporada que ve, i que tants seguidors estan anhelant després de les últimes males notícies que arriben des de la capital del Túria.

El València CF es queda sense ATE

Aquesta setmana s'ha sabut que la justícia, el Tribunal Superior de Justícia de la Comunitat Valenciana (TSJCV), ha fallat en contra del València CF i ho deixa sense ATE (Actuació Territorial Estratègica), o el que és el mateix que queden paralitzades les obres de construcció del Nou Mestalla.

L'ATE era eina urbanística aprovada el 2012 per la Generalitat Valenciana que concedia al club che nombrosos beneficis urbanístics a canvi de construir el nou estadi i un poliesportiu, amb l'exigència d'una sèrie de condicions que s'havien de donar en un temps determinat.

Però la manca d'avenços en el projecte afegit al fet que el club ha incomplert les dates límits que se li estimaven va precipitar que la Generalitat, amb l'oposició del València CF, resolgués sobre l'ATE i que la justícia li ha acabat donant la raó amb la decisió del jutge .

Les sentències atribueixen absència de recursos financers

I és que Peter Lim, amb la gestió des de la residència a Singapur, viu atònit davant les dues sentències del TSJCV que ha negat tant, d'una banda, la suposada inactivitat de l'Ajuntament de València com, de l'altra, l'impacte que hagi pogut tenir la pandèmia del 2020. Pel que fa als retards i els incompliments dels terminis per al nou estadi che a l'absència de recursos financers.

Peter Lim, atrapat per la justícia valenciana es troba pràcticament en un carreró sense sortida i gairebé sense escapatòria. Amb la sentència de l'alt tribunal valencià es tira per terra les il·lusions de bona part de l'afició valencianista que fa més d'una dècada que espera la culminació del nou estadi .

El deute i els mals resultats esportius

I és que la sentència del TSJCV podria ser el revés final per a la gestió d'un Peter Lim que, després de 10 anys de fer-se amb el govern del club, ha vist com el deute només ha fet créixer. S'ha passat d' un deute net de 227 milions d'euros el 2017 als gairebé 300 milions d'euros amb què va tancar la temporada passada .

Tot plegat un cop dur en la línia de flotació d'un molt qüestionat Peter Lim que, a més, ha vist com l'equip ha anat experimentant una caiguda en picat en el pla esportiu que difereix molt de l'època daurada del València de principis de segle. Una situació molt convulsa i difícil de redreçar, i que només la classificació europea de l'equip i un canvi de rumb al govern del club podrien tergiversar la mala dinàmica.