Estadi de Montilivi

Gosbi deixa de ser patrocinador el Girona: Quin impacte ha tingut?

L'empresa productora de pinso animal i el club blanc-i-vermell trenquen la seva relació

El Girona FC ha fet una excel·lent temporada i quedarà tercer a la classificació, independentment del darrer resultat a Montilivi contra un Granada CF ja descendit. Els blanc-i-vermells van tenir la segona plaça al seu abast després de guanyar el FC Barcelona a casa, però un empat a Mendizorroza i una derrota local contra el Vila-real van frustrar el somni de jugar la Supercopa d'Espanya l'any que ve.

En qualsevol cas, és innegable que la marca Girona s'ha revalorat i el club lluirà un patrocinador top, amb tots els respectes cap a Gosbi. El divorci és de mutu acord, ja que l'empresa catalana va augmentar un 25% la facturació el 2022, fins a 46 milions i va guanyar gairebé nou milions d'euros, després de pagar impostos, fet que suposa un 19% respecte de l'any anterior. Encara es desconeixen les dades del 2023, que ja recollirien l'impacte de la temporada 2023/2024 i, encara menys, les dades del 2024, que no s'ha acabat.

Hi ha molts pretendents disposats a estampar el seu nom a la samarreta del Girona FC, però el millor posicionat és Ethihad Airways, l'aerolínia nacional dels Unió dels Emirats Àrabs. Hi ha altres ofertes, però tenen poques possibilitats per la relació que manté el club gironí amb el City Group. Cal veure si Parlem, Hylo o Marlex, que fins ara tenien un protagonista important a l'elàstica, també tenen protagonisme o el nou patrocinador té l'exclusivitat.

Girona FC, l'únic club pet friendly del món

Gràcies a la seva col·laboració amb Gosbi, el Girona FC ha esdevingut el primer club pet friendly del món. Un dels detalls més importants és que les mascotes poden tenir carnet de soci. Evidentment, la mitjana no respon a fins lucratius, ja que no té cap cost econòmic. És un acte simbòlic que 'humanitza' els animals. El propietari tindrà un carnet físic, amb el número de soci, el nom i la foto.

Igualment, és coneguda la seva mascota, la Canya. És una retriever de 4 anys, que ha estat entrenat per estar amb nens, ancians i que està acostumada a estar amb molta gent. Els que la coneixen asseguren que és una gossa tranquil·la i molt sociable. Li encanten les pilotes i els coloms, a qui persegueix perquè creu que els pot caçar.

La Canya ja coneix a l'afició blanc-i-vermella! ?❤️? | Girona FC

Divorci amistós

La separació entre el Girona FC i el Gosbi és amistosa. La gran temporada dels blanc-i-vermells ha fet que grans empreses es fixin al club i estiguin disposades a pagar una quantitat de diners que Gosbi no podria (o no voldria) assumir. Han estat tres temporades d'èxits en què el club ha crescut en valors de respecte pels animals.

Igualment, el club té una altra mascota que és una mosca, un símbol de la ciutat de Girona per la llegenda que explica que quan els francesos van pertorbar la tomba on descansava Sant Narcís, van aparèixer mosques d'una gran mida que els van atacar i els van obligar a fer marxa enrere.

La Canya continua

Tot i el divorci entre el Girona FC i Gosbi, és molt probable que la figura de la Canya segueixi a Montilivi. És un símbol i molt estimada pels nens, així que des de la directiva s'estan plantejant conservar la seva presència malgrat el canvi de patrocini.