Girona Maxi

El Girona vol el crac uruguaià de la Copa Amèrica

Els de Michel es fixen en una de les revelacions de la selecció xarrua

Després d'una temporada de somni, el Girona FC s'ha classificat per a la Lliga de Campions per primera vegada a la seva història. Els catalans han aconseguit una cosa impensable per a molts dels seus seguidors en aconseguir arribar a la màxima competició europea. La temporada anterior s'havien quedat a les portes de jugar la Conference League.

Ara jugaran amb els més grans d'Europa, i Quique Cárcel, el director esportiu, ja ha posat fil a l'agulla per configurar una plantilla a l'altura de l'esdeveniment. Segons avança el periodista Iván Quirós al compte de X, el club de la Costa Brava s'ha fixat en Maxi Araujo.

Buscant un recanvi a Savinho

El davanter uruguaià és una de les sorpreses més positives de la Copa Amèrica, un jugador amb ganes de fer el salt, i un Girona que necessita jugadors amb gana. Amb la marxa gairebé segura de Savinho, busquen un recanvi de garanties al brasiler, que va ser un dels jugadors més destacats de l'equip.

Maxi urug
Araujo agrada com a recanvi a Savinho | X: @Uruguay

Per la normativa de la UEFA, Savinho no pot tornar al Girona aquesta temporada i s'ha de quedar al Manchester City. Maxi Araujo, als 24 anys, se sent preparat per fer el salt a una important lliga com l'espanyola. La seva explosió definitiva amb la celeste el posa al mercat, i Espanya és el seu desig més gran.

Un creixement fulgurant

Maxi Araujo va arribar al futbol mexicà l'any 2020, procedent del Montevideo Wanderers uruguaià. Format a les inferiors del bohemi, amb qui va disputar 33 partits, anotant un gol, abans de fer el salt al futbol asteca. El seu destí va ser el Puebla, amb qui va jugar 83 partits, anotant 8 gols i aportant 6 assistències.

La seva actuació li va valer per ser traspassat al Toluca, on porta tres temporades amb els diables vermells. Al Toluca va participar en 59 partits, anotant 9 gols i repartint 9 assistències més.

Pot jugar fins a tres posicions

La seva polivalència és una altra de les grans virtuts: pot jugar tant d'extrem, d'interior com de lateral esquerre. És un 3 a 1, un jugador molt valorat en una plantilla. Quique Cárcel busca substituts per a Savinho i per a Miguel Gutiérrez.

L'uruguaià vindria a ocupar el rol d'un d'aquests, encaixant perfectament al sistema de joc de Míchel. És un jugador modern, d'anada i tornada, que pressiona sense parar i que a més té gol. La seva explosivitat i el seu desbordament el fa un jugador molt interessant.

Bielsa aposta per ell

La clàusula de sortida de Maxi Araujo és de 20 milions de dòlars, i el jugador vol definir el futur després de la Copa Amèrica. Es reunirà amb els seus agents per valorar les diferents propostes que han rebut pels seus serveis.

S'ha convertit en un fix per a Marcelo "El Loco" Bielsa; l'argentí ha fet d'Araujo un diamant per polir. L'entrenador va admetre en roda de premsa la predilecció pel jugador del Toluca.

"M'agraden els extrems que desborden, que juguen del vèrtex de l'àrea a la pròpia, i Maxi té totes aquestes virtuts", va afirmar l'argentí.