Selecció uruguaiana sub20 celebrant la conquesta del Mundial

El Girona s'avança a Feyenoord, Palmeiras i River al fitxatge d'un crac

S'augura com un dels grans futbolistes uruguaians de la pròxima dècada

Pocs errors ha comès Fabrizio Romano quan ha publicat informació sobre fitxatges. La fiabilitat del periodista italià és abismal i, per això, s'ha consagrat com un dels millors a la seva professió. Una de les seves darreres revelacions té com a gran protagonista el Girona, que és a prop de tancar una il·lusionant incorporació.

Parlem de Luciano Rodríguez; l'atacant uruguaià ha generat un interès enorme en diversos equips grans tant d'Europa com de Sud-amèrica. Als seus 20 anys, és un dels futbolistes amb més projecció no només del seu país, sinó també de tot el continent. Juga pel costat dret de l'atac del Liverpool de Montevideo, encara que també pot abastar l'extrem esquerre o la posició de davanter centre.

L'equip de la capital d'Uruguai ha rebut una oferta propera als 15 milions d'euros procedent del Girona pel 70% del jugador. És, per ara, segons Fabrizio Romano, la proposta més alta de totes les que ha rebut. Feyenoord, Palmeiras i River Plate també han mostrat interès, però no han arribat a aquestes cotes.

Luciano Rodríguez, 'La Perla'

Tal és el talent de Luciano Rodríguez que a l'Uruguai l'anomenen 'La Perla'. Tot i ser un futbolista de tan curta edat, ja ha debutat amb el combinat nacional. Ho va fer el 26 de març passat, en l'amistós que els de blau cel van perdre davant de Costa d'Ivori; va jugar un únic minut.

Amb la selecció ha aconseguit grans èxits: es va proclamar campió del Mundial sub20 a l'última edició del campionat, celebrada entre maig i juny del 2023. En aquest torneig, a més, va ser un dels futbolistes més destacats.

El 2023 va ser escollit pel Centre Internacional d'Estudi d'Esports (CIES) com el  10è millor extrem sub21 del món. Una altra evidència més del gran futbolista que és a prop de fitxar el Girona.

Amb tot, va arribar al seu club actual, el Liverpool de Montevideo, fa un any i mig, procedent del CA Progreso també uruguaià. En aquest temps, ha aconseguit anotar 15 gols i brindar 6 assistències als 54 duels que ha disputat fins ara.