Muntatge amb una imatge de futbolistes del Girona FC durant un partit ia la cantonada superior esquerra, dins d'un cercle i difuminat, el futbolista a què fa referència la notícia

El Girona vol recuperar per al futbol a ex del Barça: Nou intent per fitxar-lo

No seria la primera vegada que Míchel treu tot el suc a un futbolista que va de capa caiguda

Parada nadalenca i temps per reflexionar i planificar els fitxatges possibles per al mercat d'hivern. S'espera que la majoria de clubs facin incorporacions. Alguns n'hauran de fer moltes, especialment aquells que més problemes estan tenint a nivell de joc, resultats o lesions. Altres només necessiten una peça per acabar de greixar la maquinària dels equips. Altres, els més afortunats, no necessiten fitxar.

El Girona FC és al segon grup. Els de Míchel tenen un repte important en aquesta segona meitat de la temporada. Segons a la classificació, el temps dirà si el somni del títol de Lliga és possible o no. El que és evident, és que la lluita per estar a la propera Champions és objectiu mínim del Girona FC.

L'objectiu del Girona al mercat hivernal

Per això s'està plantejant la incorporació d'un futbolista al centre del camp. Amb les lesions constants de Yangel Herrera –un dels millors quan està bé– i la possible cessió a un altre equip d'Ibrahima Kebé, el fitxatge és necessari. Han aparegut diversos noms. L'últim a sortir ha estat el de Nico González. Després de despuntar al Barça la temporada 2021-2022, va ser cedit al València la temporada passada. Allà va jugar 26 partits a la Lliga marcant 1 gol i realitzant 1 assistència. Aquest estiu passat va ser venut al Porto per 8'5 milions d'euros.

Allà no ha tingut minuts i amb prou feines ha jugat en 7 partits a la lliga portuguesa, només 2 com a titular. La falta de minuts és clara i l'entrenador del Porto no hi confia. Diversos mitjans han apuntat que Nico González vol sortir i el Girona seria el candidat ideal per al jove centrecampista gallec. Míchel, entrenador de l'equip català, ha estat capaç de recuperar futbolistes els que no volien en altres equips. Són exemples David López, que no tenia minuts al RCD Espanyol o Eric García, cedit pel Barça. Nico podria estar davant d'una de les últimes oportunitats per demostrar que pot ser un futbolista important.

Què podria aportar Nico González al Girona?

Nico González destaca per la seva versatilitat al migcamp, sent capaç de jugar tant en posicions defensives com ofensives. Té una excel·lent visió de joc, cosa que li permet fer passades precises i crear oportunitats per als seus companys. La seva habilitat per mantenir el control de la pilota sota pressió i la seva intel·ligència tàctica la converteixen en un actiu valuós en la construcció de jugades des del darrere.

I això és una cosa que interessa al Girona. El club català s'ha caracteritzat per un estil de joc que prioritza la possessió de la pilota i la construcció de jugades des de la defensa. Aquesta estratègia requereix jugadors amb bona tècnica i comprensió tàctica, característiques que Nico González posseeix. La seva habilitat per connectar la defensa amb l'atac a través de passades precises i la seva capacitat per recuperar la pilota al migcamp serien fonamentals per mantenir el flux del joc del Girona.

A més, la capacitat de Nico González per sumar-se a l'atac i la seva habilitat per disparar des de mitja distància –un recurs que usen força els de Montilivi– podrien ser recursos valuosos per a un equip com el Girona, que sovint busca variar les seves opcions ofensives. Els moviments sense pilota i la tendència a aparèixer en posicions d'atac sumarien una dimensió addicional al joc ofensiu de l'equip.

NICO GONZÁLEZ - Welcome to FC Porto - 2023 - Best Skills, Passes & Goals (HD)

Defensivament, Nico González aporta fermesa i una bona lectura del joc. Això és crucial en un equip que, encara que està enfocat a mantenir la possessió, ha d'estar preparat per a transicions ràpides i contrarestar els atacs de l'equip contrari. La seva capacitat per interceptar passades i el seu compromís en la recuperació de la pilota serien actius valuosos per enfortir la línia mitjana del Girona.

El Girona necessita algú amb el perfil per apuntalar el centre del camp i ell necessita tornar a sentir-se futbolista. El diari As informa que el gallec és molt del gust de Míchel i ben aviat hi podria haver noves notícies.

Altres opcions que ha estudiat Míchel

La primera opció que havia sonat per al centre del camp del Girona amb vista a aquest mercat va ser Oriol Romeu. Després d'una gran temporada amb els de Míchel va ser venut al Barça per 3'4 milions d'euros. El pas per la Ciutat Comtal no ha estat bo i es parlava d'una possible cessió perquè recuperés sensacions. Una opció que ara mateix sembla descartada al 100%. La que segueix vigent encara que perd força després de la irrupció de l'opció Nico és la de Mario Martín, del planter del Reial Madrid. En aquest sentit, el futbolista de la Fàbrica podria arribar a Girona amb una fórmula similar a l'empleada al seu dia amb Miguel Gutiérrez. El Girona pagaria una quantitat relativament baixa, però el Reial Madrid es guardaria un percentatge d'una venda futura.