Xavi Hernández en roda de premsa amb el FC Barcelona

El Barça pren una clara decisió per recuperar un futbolista

El club català té cedits a diversos jugadors i té opcions sobre altres

És molt habitual que els equips grans cedeixin els seus futbolistes a equips mitjans i petits perquè es foguegin. Aquest tipus de cessions han anat evolucionant amb el temps i hi ha fórmules de tota mena. Aquest estiu passat el Barça s'ha desprès d'alguns dels seus jugadors. En casos com el d'Ansu Fati, cedit al Brighton, l'objectiu era que tornessin, però en altres casos la sortida ha estat definitiva reservant-se un percentatge de venda. El cas més clar seria el d'Óscar Mingueza, "regalat" al Celta però el Barça es reserva un 50 % de la seva futura venda. Una fórmula diferent es va fer servir amb Chadi Riad.

El FC Barcelona va cedir el futbolista al Betis aquest estiu passat. Al club català no tenia espai i la cessió al club andalús era el millor perquè sumés minuts i guanyés experiència. I així ha estat. El central marroquí de 20 anys ha aprofitat les baixes al centre de la defensa bètica ia poc a poc ha aconseguit la titularitat. 13 partits a la Lliga i 2 a la Copa del Rei són el seu balanç aquesta temporada. Chadi Riad no pot jugar a l'Europa League ja que no va ser inscrit. Una decisió de la qual, sens dubte, cal estar penedit Manuel Pellegrini veient el seu rendiment.

La cessió portava inclosa una clàusula de compra obligatòria per part de l'equip andalús en cas que Riad jugués un nombre mínim de partits. Clàusula que ja s'ha complert. El Betis pagarà 3,5 milions d'euros. El conjunt català es va reservar una opció de recompra per 7 milions d'euros en els dos anys següents i segons anuncia el diari Sport, l'executarà . Tots hi surten guanyant. El Real Betis perquè ha gaudit un any del jugador i, si es confirma la informació del diari català, guanyarà 3'5 milions d'euros. El Barça recupera un futbolista per un preu raonable i de passada ha aconseguit que tingui més experiència. I finalment també surt guanyant el mateix Chadi Riad en tornar per la porta gran.

💣BOMBAZO: EL BARÇA RECUPERA A CHADI RIAD Y VENDERÁ UN CENTRAL EN VERANO

Altres fonts indiquen que el veritable objectiu del Barça és recuperar-lo per vendre'l. Ronald Araujo, Jules Koundé, Iñigo Martínez i Eric Garcia seran, a priori, els quatre principals centrals la temporada que ve. Amb aquest panorama Chadi Riad ho tindria difícil per tenir minuts. La vida pot fer moltes voltes i qui sap si algun sortirà. En cas que no sigui així, l'opció que el FC Barcelona vengui al marroquí el proper estiu no és descartable. Es tractaria d'un negoci econòmicament rodó encara que qui sap si a nivell esportiu no se n'acaben penedint.

Què podria aportar Riad en cas de tornar al Futbol Club Barcelona?

Chadi Riad va néixer a Palma de Mallorca, Espanya, el 17 de juny de 2003, Riad té ascendència marroquina i representa el Marroc a nivell internacional. Va començar la seva carrera a l'Atlètic Rafal i al RCD Mallorca abans d'unir-se al Barcelona el 2019. Va ser cedit al CE Sabadell el 2020 i al Betis el 2023. Amb una altura d'1,87 metres, Riad destaca per la seva fortalesa física i habilitats defensives . El seu estil de joc es podria adaptar bé al Barça, en cas que torni. Podria aportar solidesa a la defensa i capacitat de joc aeri.