Jugadors del Girona FC celebrant un gol

Tot el què has de saber sobre la festa del Girona FC: dia, hora i recorregut

El Girona FC ha fet una temporada perfecta i acabarà la Lliga tercer

Després d´un canvi d´horari inesperat, el Girona FC disputarà l´última jornada de la Lliga 2023/2024 el divendres 24 de maig a les 21h. El que havia de ser una jornada unificada amb molt de joc, s'ha convertit en una última setmana amb pocs partits amb alguna cosa en joc. Els andalusos ja han baixat a la Segona Divisió i els blanc-i-vermells no poden assolir el FC Barcelona i aconseguir la segona plaça ni tampoc poden ser atrapats per l'Atlètic de Madrid, que ocupa la quarta posició.

Amb aquest escenari, es preveu un partit descafeïnat en l'aspecte esportiu, però molt emotiu i molt festiu. És molt probable que l'entrenador Michel Sánchez doni entrada a jugadors que han tingut pocs minuts per culpa de les lesions o per l'alta competència dins de l'equip. També serà el dia de comiat d'altres grans jugadors, que tenen peu i mig a altres equips del futbol espanyol i europeu.

La Festa del Girona

Fa setmanes que la ciutat és plena de cartells que anuncien la "Festa del Girona". Com en campanya electoral, fanals i marquesines d'autobusos, estan decorades amb cartells publicitaris on predominen el vermell i el blanc per motius obvis, a més que el patrocinador és la cervesera Estrella Damm, que llueix igual.

La jornada començarà a les 17.30h de la tarda, amb una rua pels carrers de la ciutat, amb sortida a Montilivi i parada a la plaça del Vi, on hi ha l'Ajuntament. Allà hi faran parada i seran rebuts per l'alcalde, Lluc Salellas. Pujaran al balcó i faran parlaments per agrair al públic aquesta gran temporada.

Després, els jugadors, entrenadors i equip tècnic es desplacessin fins al parc de la Copa, en plena Devesa. Està previst que hi arribin cap a les 19h. Allà seguirà la festa amb concerts de Els Catarres, Les que Faltaband i Mon Dj.

Una temporada de Champions

El Girona FC porta 78 punts al final de la 37a jornada, de manera que si aconsegueix els tres punts contra el Granada en pot aconseguir 81. Són números espectaculars que podrien haver significat un campionat de Lliga si no fos perquè el Reial Madrid i el FC Barcelona encara han aconseguit més. En aquest sentit, durant la història de la Lliga s'han aconseguit molts campionats amb números inferiors a aquests.

Els blanc-i-vermells han convertit Montilivi en un fortí i només han patit la derrota contra el Reial Madrid i contra el Vila-real. A mesura que avançava la temporada, creixia la il·lusió i els aficionats començaven a pensar que no era un somni sinó una realitat. Les aspiracions europees eren lluny, però alguns es conformaven a disputar l'Europa League o la Conference League. Tot i això, finalment el premi ha estat gros: el Girona FC disputarà la Champions League .

Sis punts contra el FC Barcelona

El Girona FC ha aconseguit els sis punts contra el FC Barcelona. A la primera volta, a l'Estadi Olímpic de Montjuïc, els blanc-i-vermells van vèncer per 2-4, exhibint un gran nivell de joc. A la tornada, a casa, van copiar el resultat i també van vèncer per 2-4 després d'un gran partit de Portu, que va entrar a la segona meitat.